skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Sól z kaczki, każda część ptaka nadaje się do tego przepisu, mam golenie, skrzydła i uda.
Krok 3:
Dodaj zmielony czarny pieprz, najlepiej weź świeżo zmielony
Krok 4:
Przełóż czosnek przez prasę
Krok 5:
Dobrze wymieszaj i odłóż na bok
Krok 6:
Teraz spłucz ryż do czystej wody
Krok 7:
Mętną wodę spuszczamy
Krok 8:
Zmierz rękaw o pożądanej długości, zawiąż jedną krawędź i wlej do niej ryż
Krok 9:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 10:
Wlej cebulę do rękawa
Krok 11:
Marchewki kroimy losowo, kroiłam w kostkę
Krok 12:
Wsypujemy do rękawa
Krok 13:
Dodaj zielony groszek, u mnie jest zamrożony, możesz być świeży
Krok 14:
Dodaj paprykę, u mnie też jest zamrożona
Krok 15:
Solim
Krok 16:
Dobrze wymieszaj w rękawie, dziś zamiast rękawa mam torbę do pieczenia, do takich przepisów jest bardzo wygodna, ponieważ ma już jedną krawędź przylutowaną, a poza tym jest taka sama jak rękaw
Krok 17:
Ułóż przygotowane kawałki kaczki na wierzchu
Krok 18:
Tutaj wlewamy 0,5 l wody
Krok 19:
Zawiąż drugą krawędź rękawa
Krok 20:
Przenieś rękaw na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 35 minut
Krok 21:
Po określonym czasie wyjmujemy nasze naczynie z piekarnika i przecinamy rękaw, wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut
Krok 22:
Po określonym czasie nasze danie jest gotowe!
Krok 23:
Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g