skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Ubij cztery jajka ze 150 gr. Sahara
Krok 3:
Dodaj mąkę, dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy.Pieczemy około 25 minut.
Krok 5:
Żółtka 10jaic zmielić z połową pozostałego cukru.
Krok 6:
Dodaj mleko, mąkę, wymieszaj.
Krok 7:
Stawiamy na vod.łaźnię, gdy tylko zgęstnieje-Usuń.Niech ostygnie.
Krok 8:
Dodaj miękkie masło do sufletu.
Krok 9:
Żelatynę ogrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 10:
Ubij białka z resztkami cukru w mocną pianę.
Krok 11:
Wlej żelatynę, wymieszaj.
Krok 12:
Wymieszaj białka z masą żółtek.Schłodzić w lodówce.
Krok 13:
Pokrój biszkopt na 2 części.
Krok 14:
Połóż suflet na dole.
Krok 15:
Układamy 2 ciasto.Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 16:
Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, wymieszaj z 50gr.olej.Posmaruj ciasto lukrem.
Krok 17:
Krok 18:
jedzenie jest oczywiście nieco ponure podczas gotowania, ale zawsze musisz spróbować, w przeciwnym razie, jakie to życie – wszystkiego się bać.
napełnij żelatynę wodą, około 150 gr. I zostawiamy na godzinę.
ubij cztery jajka ze 150 gr. Sahara. Zasypiamy mąkę i dobrze mieszamy. Nasmaruj formę olejem lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto do formy i piecz biszkopt w temperaturze 180° przez 25 minut.
teraz czas na suflet. Oddziel białka od żółtek. Białka włożyć do lodówki i utrzeć żółtka z połową pozostałego cukru. Dodaj mleko, następnie mąkę i wymieszaj. Umieść miskę sufletu w łaźni wodnej. Gdy tylko zgęstnieje, zdejmij z ognia i rozpuść do ostygnięcia. W międzyczasie sprawdzamy biszkopt, jeśli jest gotowy, wyjmujemy go z piekarnika i schładzamy. Przecinamy go na pół wzdłuż. Dodaj miękkie masło do sufletu, nie możesz go stopić, po prostu trzymaj w cieple. Podgrzewamy żelatynę na małym ogniu, aż całkowicie się rozpuści. Ubij białka z resztkami cukru w gęstą pianę, wlej żelatynę, wymieszaj. Wymieszaj oba półfabrykaty sufletu i schłodź w lodówce.
na dolnej połowie herbatnika pozostałego w formie układamy suflet, układamy drugą połowę ciasta. Wkładamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy z lodówki. Rozpuść tabliczkę czekolady i wymieszaj z 50 gr. olej. Ciasto pokrywamy powstałym lukrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g