szarlotka z miodem na cieście owsianym

niezwykły budżet i szybkie pieczenie na herbatę! Unikalny przepis na przygotowanie niezrównanie delikatnego i aromatycznego deseru, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim niepowtarzalnym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 24 % 10 g
węglowodany 67 % 28 g
205 kcal
IG: 18 / 29 / 54

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby szybko przygotować pachnącą szarlotkę na herbatę, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów płatków owsianych, sto gramów mąki do miski objętościowej i dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jedną łyżeczkę cynamonu i szczyptę soli do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dokładnie wymieszaj trzepaczką wszystkie suche składniki w misce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż sto dwadzieścia gramów zmiękczonego masła do dużej miski i wlej osiemdziesiąt gramów cukru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj masło z cukrem mikserem na puszystą masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij i dodaj trzy jaja kurze do miski na bazie oleju.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż osiemdziesiąt gramów miodu do miski z podstawą jajka i ponownie wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej płatki owsiane w częściach do miski z bazą jajeczno-miodową.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i pozwól ciastu trochę zaparzyć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Usuń skórkę i obierz cztery duże jabłka, a następnie usuń rdzenie i pokrój je w niezbyt małą kostkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrojone w kostkę jabłka wkładamy do miski i wcieramy skórkę z jednej cytryny.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wyciśnij sok z połowy cytryny do miski z jabłkami, aby jabłka nie ciemniły podczas gotowania.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj jabłka w misce ze skórką i sokiem z cytryny.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż jabłka do miski z przygotowanym ciastem owsianym i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Nasmaruj formę odpowiednią do pieczenia ciasta niewielką ilością oleju roślinnego.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozprowadzamy ciasto jabłkowe do formy, które następnie równomiernie rozprowadzamy i wyrównujemy szpatułką, po czym wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Po sześćdziesięciu minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika, dajemy mu trochę czasu na ostygnięcie, po czym usuwamy formę i posypujemy wierzch posiekanym na okruchy orzechami włoskimi.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

szarlotka na herbatę! Zaskakująco aromatyczny, niedrogi i niezwykle pyszny deser na cieście owsianym! Idealny na spotkanie gości, jeśli są już na wyciągnięcie ręki! Przygotowanie tego ciasta jest bardzo szybkie i proste, więc nawet niedoświadczona gospodyni z łatwością poradzi sobie z jego przygotowaniem. Wszystkie składniki tego oryginalnego wypieku są dostępne i dostępne w każdej lodówce. Zaskocz wszystkich tą niezrównaną delikatną i bardzo smaczną słodką niespodzianką!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal / 100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy