skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby szybko przygotować pachnącą szarlotkę na herbatę, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów płatków owsianych, sto gramów mąki do miski objętościowej i dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę cynamonu i szczyptę soli do miski.
Krok 4:
Dokładnie wymieszaj trzepaczką wszystkie suche składniki w misce.
Krok 5:
Włóż sto dwadzieścia gramów zmiękczonego masła do dużej miski i wlej osiemdziesiąt gramów cukru.
Krok 6:
Wymieszaj masło z cukrem mikserem na puszystą masę.
Krok 7:
Rozbij i dodaj trzy jaja kurze do miski na bazie oleju.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.
Krok 9:
Włóż osiemdziesiąt gramów miodu do miski z podstawą jajka i ponownie wymieszaj.
Krok 10:
Wlej płatki owsiane w częściach do miski z bazą jajeczno-miodową.
Krok 11:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i pozwól ciastu trochę zaparzyć.
Krok 12:
Usuń skórkę i obierz cztery duże jabłka, a następnie usuń rdzenie i pokrój je w niezbyt małą kostkę.
Krok 13:
Pokrojone w kostkę jabłka wkładamy do miski i wcieramy skórkę z jednej cytryny.
Krok 14:
Wyciśnij sok z połowy cytryny do miski z jabłkami, aby jabłka nie ciemniły podczas gotowania.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj jabłka w misce ze skórką i sokiem z cytryny.
Krok 16:
Włóż jabłka do miski z przygotowanym ciastem owsianym i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 17:
Nasmaruj formę odpowiednią do pieczenia ciasta niewielką ilością oleju roślinnego.
Krok 18:
Rozprowadzamy ciasto jabłkowe do formy, które następnie równomiernie rozprowadzamy i wyrównujemy szpatułką, po czym wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 19:
Po sześćdziesięciu minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika, dajemy mu trochę czasu na ostygnięcie, po czym usuwamy formę i posypujemy wierzch posiekanym na okruchy orzechami włoskimi.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
szarlotka na herbatę! Zaskakująco aromatyczny, niedrogi i niezwykle pyszny deser na cieście owsianym! Idealny na spotkanie gości, jeśli są już na wyciągnięcie ręki! Przygotowanie tego ciasta jest bardzo szybkie i proste, więc nawet niedoświadczona gospodyni z łatwością poradzi sobie z jego przygotowaniem. Wszystkie składniki tego oryginalnego wypieku są dostępne i dostępne w każdej lodówce. Zaskocz wszystkich tą niezrównaną delikatną i bardzo smaczną słodką niespodzianką!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal / 100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g