skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc na początek rozłóż ciasto francuskie na posypanym mąką stole i rozwałkuj dwie warstwy wielkości blachy do pieczenia.
rozłóż jedną warstwę na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia.
ostrożnie złóż drugą warstwę na pół i wykonaj płytkie cięcia nożem, aby nie pokroić ciasta na kawałki. Następnie ostrożnie rozpakuj nacięte ciasto.
teraz usuń jabłka, usuń rdzeń i pokrój w cienkie kouzhochki.
teraz bierzemy blachę do pieczenia z ciastem i kładziemy na niej jabłka, odchodząc od krawędzi około 1 cm.
posyp owoce cukrem. Teraz smarujemy krawędzie ciasta jajkiem i kładziemy drugą warstwę ciasta na wierzchu i dociskamy krawędzie obu warstw do siebie. Bezpośrednio przed pieczeniem posmaruj powierzchnię ciasta jajkiem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez 20-25 minut.
następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika, pozostawiamy do ostygnięcia i podajemy do herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g