zamknięte ciasto jabłkowe z gotowego ciasta francuskiego

ulubiona szarlotka dobrze smakuje z lodami! W ciągu tygodnia pracy praktycznie nie ma czasu na przygotowanie wykwintnego posiłku. Ale w dni powszednie chcę jeść nie tylko zupy i kotlety gotowane w weekend. Dlatego często w ciągu tygodnia kupuję gotowe ciasto drożdżowe i szybko gotuję ciasta lub ciasta. tak więc dzielę się z wami kulinarnym przepisem na proste danie - szarlotka z ciasta francuskiego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 63 % 26 g
223 kcal
IG: 19 / 56 / 26

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

więc na początek rozłóż ciasto francuskie na posypanym mąką stole i rozwałkuj dwie warstwy wielkości blachy do pieczenia.
rozłóż jedną warstwę na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia.
ostrożnie złóż drugą warstwę na pół i wykonaj płytkie cięcia nożem, aby nie pokroić ciasta na kawałki. Następnie ostrożnie rozpakuj nacięte ciasto.
teraz usuń jabłka, usuń rdzeń i pokrój w cienkie kouzhochki.
teraz bierzemy blachę do pieczenia z ciastem i kładziemy na niej jabłka, odchodząc od krawędzi około 1 cm.
posyp owoce cukrem. Teraz smarujemy krawędzie ciasta jajkiem i kładziemy drugą warstwę ciasta na wierzchu i dociskamy krawędzie obu warstw do siebie. Bezpośrednio przed pieczeniem posmaruj powierzchnię ciasta jajkiem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez 20-25 minut.

następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika, pozostawiamy do ostygnięcia i podajemy do herbaty.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g

Podobne przepisy