bułki z ciasta francuskiego z szynką, koperkiem i serem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wstępnie rozmrozić ciasto francuskie. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 mm. rozłóż ser, szynkę warstwami, posyp ziołami. Zwijamy się w rolkę, staramy się robić wystarczająco mocno.
po cięciu na kawałki. Mamy 9 rolek.
rozłóż na blasze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut.
nasza przekąska jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g