bułki z ciasta francuskiego z szynką, koperkiem i serem

bardzo prosta przekąska-bułki francuskie z szynką! Witam wszystkich! Dziś proponujemy przygotować bardzo szybką i prostą przekąskę - francuskie bułki z szynką. Tylko 4 składniki, ale okazuje się niesamowicie smaczny, poza tym szybki, Nie drogi! Zaczynajmy!
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 49 % 29 g
węglowodany 32 % 19 g
323 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

wstępnie rozmrozić ciasto francuskie. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 mm. rozłóż ser, szynkę warstwami, posyp ziołami. Zwijamy się w rolkę, staramy się robić wystarczająco mocno.

po cięciu na kawałki. Mamy 9 rolek.

rozłóż na blasze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut.

nasza przekąska jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser "Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy