skład / składniki
metoda gotowania
umyj i obierz cebulę, a następnie pokrój w półpierścienie. Wlej olej roślinny na patelnię i smaż na złoty kolor, ciągle mieszając. Pokrój pieczarki na małe kawałki i smaż razem z cebulą, aż wilgoć wyparuje. Na razie niczego nie solimy. Ugotuj ziemniaki, spuść z nich wodę.następnie ugniatamy tłuczkiem. Podgrzej śmietanę w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorąca i stopniowo dodawaj do ziemniaków. I nadal pracujemy jako popychacz. Musimy osiągnąć konsystencję, którą możemy następnie posmarować ciastami. Nie ma potrzeby, aby ziemniaki stały się płynne. Dlatego śmietana może zniknąć w różnych kombinacjach. Zależy również od wielkości ziemniaków.
Dodaj do ziemniaków i wymieszaj smażoną cebulę i grzyby, dodaj drobno posiekane warzywa(miałem mrożone). Dodaj sól i pieprz do smaku.
ciasto ( mam zakupione ) rozmrozić i rozwałkować wałkiem do ciasta (posypać mąką, aby się nie przykleiło) o grubości około 3 mm. i podzielić na 4 równe kawałki (miałem 2 płytki ciasta, każdy podzieliłem na pół, więc ciasto okazało się prostokątne, a nie kwadratowe). Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Następnie piec na pergaminie na złoty kolor każdego ciasta. A gdy ciasta są pieczone, zetrzyj ser na grubej tarce. Po upieczeniu wszystkich ciast zaczniemy formować nasze przyszłe ciasto.
na każdym cieście rozłóż warstwę ziemniaków z grzybami, posyp tartym serem. Ostatnie ciasto po prostu posyp serem. Następnie ciasto wysyłamy z powrotem do piekarnika, aby stopić ser. W tym momencie Nasze niesamowicie pyszne i delikatne ciasto warstwowe (ciasto) jest gotowe. Pozostaje tylko pokroić na kawałki,zafundować swoim bliskim i oczywiście sobie, i ułożyć to pożywne ciasto. Nawiasem mówiąc, w stanie schłodzonym, nawet następnego dnia, pozostaje tak samo smaczny i jest spożywany z gorącą herbatą z hukiem) wszyscy przyjaciele Bon Appetit). Żyj smacznie i różnorodnie, a ja postaram się zadowolić cię jeszcze smaczniejszymi i piękniejszymi potrawami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g