Gorący Napoleon. Ciasto z nadzieniem ziemniaczano-grzybowym.

smaczne, niezwykłe, delikatne, satysfakcjonujące, pożywne, atrakcyjne. Gorący Napoleon. Niesamowicie pyszne ciasto, które spodoba się nawet tym, którzy nie lubią słodyczy, zwłaszcza mężczyznom. Bardzo delikatny i pożywny. Zalecane do przygotowania)
Polana od kolanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 53 % 18 g
193 kcal
IG: 44 / 56 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

umyj i obierz cebulę, a następnie pokrój w półpierścienie. Wlej olej roślinny na patelnię i smaż na złoty kolor, ciągle mieszając. Pokrój pieczarki na małe kawałki i smaż razem z cebulą, aż wilgoć wyparuje. Na razie niczego nie solimy. Ugotuj ziemniaki, spuść z nich wodę.następnie ugniatamy tłuczkiem. Podgrzej śmietanę w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorąca i stopniowo dodawaj do ziemniaków. I nadal pracujemy jako popychacz. Musimy osiągnąć konsystencję, którą możemy następnie posmarować ciastami. Nie ma potrzeby, aby ziemniaki stały się płynne. Dlatego śmietana może zniknąć w różnych kombinacjach. Zależy również od wielkości ziemniaków.
Dodaj do ziemniaków i wymieszaj smażoną cebulę i grzyby, dodaj drobno posiekane warzywa(miałem mrożone). Dodaj sól i pieprz do smaku.
ciasto ( mam zakupione ) rozmrozić i rozwałkować wałkiem do ciasta (posypać mąką, aby się nie przykleiło) o grubości około 3 mm. i podzielić na 4 równe kawałki (miałem 2 płytki ciasta, każdy podzieliłem na pół, więc ciasto okazało się prostokątne, a nie kwadratowe). Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Następnie piec na pergaminie na złoty kolor każdego ciasta. A gdy ciasta są pieczone, zetrzyj ser na grubej tarce. Po upieczeniu wszystkich ciast zaczniemy formować nasze przyszłe ciasto.
na każdym cieście rozłóż warstwę ziemniaków z grzybami, posyp tartym serem. Ostatnie ciasto po prostu posyp serem. Następnie ciasto wysyłamy z powrotem do piekarnika, aby stopić ser. W tym momencie Nasze niesamowicie pyszne i delikatne ciasto warstwowe (ciasto) jest gotowe. Pozostaje tylko pokroić na kawałki,zafundować swoim bliskim i oczywiście sobie, i ułożyć to pożywne ciasto. Nawiasem mówiąc, w stanie schłodzonym, nawet następnego dnia, pozostaje tak samo smaczny i jest spożywany z gorącą herbatą z hukiem) wszyscy przyjaciele Bon Appetit). Żyj smacznie i różnorodnie, a ja postaram się zadowolić cię jeszcze smaczniejszymi i piękniejszymi potrawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy