achma z twarogiem i ziołami w chlebie pita

szybko się gotuje. Bardzo smaczne! Świetnie nadaje się do herbaty.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 16 g
tłuszcze 49 % 20 g
węglowodany 12 % 5 g
255 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Szpinak opłucz i drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiksuj Zielenie za pomocą popychacza.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż twarożek do pogłębionej miski, dodaj przygotowane warzywa, lekko Posol i dokładnie wymieszaj na jednorodną masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz przygotuj chleb pita. Musimy wyciąć z niego trzy okrągłe warstwy. Pierwsze koło należy wyciąć o średnicy nieco większej niż rozmiar patelni lub formy, w której będziesz piec. Należy wziąć pod uwagę, że musisz uformować boki do bramy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dwa kolejne koła wyciąć wzdłuż średnicy patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwilż dolną warstwę chleba pita wodą. Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, podgrzej i połóż mokry chleb pita, tworząc boki na całym obwodzie. Rozłóż na nim mieszaninę twarogu i ziół w równej warstwie. Będzie słabo rozmazany, pomóż rękami i łyżką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj warstwę twarogu drugim kółkiem i równomiernie rozprowadź starty ser.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie wsuń brzegi dolnej warstwy na warstwę sera i przykryj ostatnią rundą ciasta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotuj nadzienie z jajka, które utrzyma wszystkie warstwy achmy razem. Weź jajko kurze, trochę soli, dodaj zmielony czarny pieprz i dobrze wstrząśnij.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlać nadzienie z jajka. Następnie przykryj patelnię pokrywką i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozwól mu piec przez 15 minut. Następnie pokrywę należy zdjąć i piec do lekkiego zrumienienia naczynia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyjmij rumianą zapiekankę z piekarnika. Ostudzić i ostrożnie pokroić . Bardzo smaczne danie na herbatę.

prosty przepis. Danie jest smaczne i satysfakcjonujące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy