skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Szpinak opłucz i drobno posiekaj.
Krok 3:
Zmiksuj Zielenie za pomocą popychacza.
Krok 4:
Włóż twarożek do pogłębionej miski, dodaj przygotowane warzywa, lekko Posol i dokładnie wymieszaj na jednorodną masę.
Krok 5:
Teraz przygotuj chleb pita. Musimy wyciąć z niego trzy okrągłe warstwy. Pierwsze koło należy wyciąć o średnicy nieco większej niż rozmiar patelni lub formy, w której będziesz piec. Należy wziąć pod uwagę, że musisz uformować boki do bramy.
Krok 6:
Dwa kolejne koła wyciąć wzdłuż średnicy patelni.
Krok 7:
Zwilż dolną warstwę chleba pita wodą. Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, podgrzej i połóż mokry chleb pita, tworząc boki na całym obwodzie. Rozłóż na nim mieszaninę twarogu i ziół w równej warstwie. Będzie słabo rozmazany, pomóż rękami i łyżką.
Krok 8:
Przykryj warstwę twarogu drugim kółkiem i równomiernie rozprowadź starty ser.
Krok 9:
Następnie wsuń brzegi dolnej warstwy na warstwę sera i przykryj ostatnią rundą ciasta.
Krok 10:
Przygotuj nadzienie z jajka, które utrzyma wszystkie warstwy achmy razem. Weź jajko kurze, trochę soli, dodaj zmielony czarny pieprz i dobrze wstrząśnij.
Krok 11:
Wlać nadzienie z jajka. Następnie przykryj patelnię pokrywką i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozwól mu piec przez 15 minut. Następnie pokrywę należy zdjąć i piec do lekkiego zrumienienia naczynia.
Krok 12:
Wyjmij rumianą zapiekankę z piekarnika. Ostudzić i ostrożnie pokroić . Bardzo smaczne danie na herbatę.
prosty przepis. Danie jest smaczne i satysfakcjonujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g