Pizza z galaretką-ciasto pita

bardzo oryginalne, najsmaczniejsze i najbardziej satysfakcjonujące danie! Ten przepis zaskoczy Twoich gości w 100% zarówno podaniem, jak i właściwościami smakowymi!
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 8 % 2 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nadzienie: wymieszaj śmietanę z jajkami i 50 gr. startego sera. Sól, pieprz do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, smaż razem z pieczarkami na złoty kolor. Pokrój pomidora w plasterki, drobno posiekaj warzywa, trzy sery na tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet z kurczaka kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój chleb pita w kształt, w którym mamy naczynie do pieczenia ( moje jest okrągłe).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zaczynamy składać naszą pizzę! Nasmaruj spód formy olejem roślinnym i rozłóż pierwszy arkusz chleba pita. Wlej na niego niewielką ilość wypełnienia, wyrównaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż 1/2 fileta z kurczaka, sól, przykryj drugim arkuszem chleba pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie rozłóż smażoną cebulę z grzybami, odrobiną wypełnienia i ponownie przykryj chlebem pita.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następna warstwa to tarty ser 100 gr, 1 pomidor, część zieleni, chleb pita. Przedostatnia warstwa to wypełnienie, pozostała część fileta z kurczaka, sól, chleb pita.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na ostatniej warstwie wlej pozostałe wypełnienie, umieść kółka pomidora, pozostałe warzywa i ser.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 gr. do zrumienienia! Nasza cudowna pizaa-ciasto jest gotowe! Smacznego!

jednym z najlepszych sposobów okazywania miłości bliskim i przyjaciołom zawsze były kulinarne wyczyny! To danie nie jest wyjątkiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy