skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj nadzienie: wymieszaj śmietanę z jajkami i 50 gr. startego sera. Sól, pieprz do smaku.
Krok 2:
Obierz cebulę, smaż razem z pieczarkami na złoty kolor. Pokrój pomidora w plasterki, drobno posiekaj warzywa, trzy sery na tarce.
Krok 3:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę.
Krok 4:
Pokrój chleb pita w kształt, w którym mamy naczynie do pieczenia ( moje jest okrągłe).
Krok 5:
Zaczynamy składać naszą pizzę! Nasmaruj spód formy olejem roślinnym i rozłóż pierwszy arkusz chleba pita. Wlej na niego niewielką ilość wypełnienia, wyrównaj.
Krok 6:
Następnie rozłóż 1/2 fileta z kurczaka, sól, przykryj drugim arkuszem chleba pita.
Krok 7:
Następnie rozłóż smażoną cebulę z grzybami, odrobiną wypełnienia i ponownie przykryj chlebem pita.
Krok 8:
Następna warstwa to tarty ser 100 gr, 1 pomidor, część zieleni, chleb pita. Przedostatnia warstwa to wypełnienie, pozostała część fileta z kurczaka, sól, chleb pita.
Krok 9:
Na ostatniej warstwie wlej pozostałe wypełnienie, umieść kółka pomidora, pozostałe warzywa i ser.
Krok 10:
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 gr. do zrumienienia! Nasza cudowna pizaa-ciasto jest gotowe! Smacznego!
jednym z najlepszych sposobów okazywania miłości bliskim i przyjaciołom zawsze były kulinarne wyczyny! To danie nie jest wyjątkiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g