herbatniki z cykorii
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej proszek kakaowy i mąkę migdałową do małej miski, tutaj wlej cukier kokosowy i stewię, szczyptę soli i cykorię.
2. Dokładnie wymieszaj suche składniki, dodaj białko jaja do mieszanki, zagniataj ciasto.
3. Mokrymi rękami formujemy małe kulki, umieszczamy je na blasze wyłożonej pergaminem.
4. Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut.
podajemy do herbaty, jest bardzo smaczna!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cykoria - 21 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g
- Stewia - 18 kcal/100g