tortille z twarogu i otrębów
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;siemię lniane mielimy blenderem, wlewamy do miski. Tutaj wlej otręby owsiane i kukurydziane, proszek do pieczenia, dodaj twaróg, rozbij jajko, sól, wymieszaj.
2. Z powstałego ciasta formujemy małe kulki, układamy je na blasze wyłożonej pergaminem, zachowując odległość. Spłaszcz każdą piłkę do ciasta. Ciasta są małe, o średnicy około 7 cm.
3. Tortille posypujemy nasionami lnu i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut.
tortille można podawać zarówno na herbatę, jak i na pierwsze dania jako chleb.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g
- Otręby kukurydziane - 220 kcal/100g