tortille z twarogu i otrębów

Jeśli cenisz sobie właściwe odżywianie, spróbuj tego rodzaju wypieków! Ciasta z twarogu i otrębów całkowicie zastąpią chleb, danie jest bogate w błonnik, białko i witaminy. Tortilli nie można posypać lnem, ponieważ jest już w kompozycji, ale z posypką wyglądają bardzo apetycznie!
MerlisanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 15 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 33 % 12 g
178 kcal
IG: 67 / 33 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1.& nbsp;siemię lniane mielimy blenderem, wlewamy do miski. Tutaj wlej otręby owsiane i kukurydziane, proszek do pieczenia, dodaj twaróg, rozbij jajko, sól, wymieszaj.

2. Z powstałego ciasta formujemy małe kulki, układamy je na blasze wyłożonej pergaminem, zachowując odległość. Spłaszcz każdą piłkę do ciasta. Ciasta są małe, o średnicy około 7 cm.

3. Tortille posypujemy nasionami lnu i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut.

tortille można podawać zarówno na herbatę, jak i na pierwsze dania jako chleb.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g
  • Otręby owsiane - 320   kcal/100g
  • Otręby kukurydziane - 220   kcal/100g

Podobne przepisy