Pizza z ciasta chlebowego

chcesz zadowolić rodzinę? Przygotuj puszystą pizzę! Pizza z ciasta chlebowego jest bardzo miękka, Puszysta. Ciasto jest porowate, przewiewne, po prostu rozpływa się w ustach! Nadzienie w tym przepisie jest bardzo proste, można je dostosować do własnych upodobań, używając kurczaka zamiast kiełbasy lub grzybów.
ParslinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 13 g
tłuszcze 24 % 10 g
węglowodany 45 % 19 g
302 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

1. Rozwałkuj ciasto na ciasto o małej średnicy, & nbsp; posmaruj keczupem.

2. Kiełbasę kroimy w małe kostki, układamy na podstawie.

3. Śmietanę rozprowadzamy w misce, tutaj rozbijamy jajko, solimy, ubijamy ręczną trzepaczką do uzyskania gładkości.

4. Wlać powstały sos do pizzy, wysłać do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

5. Piec pizzę przez 15 minut, czas może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika.

jedz pizzę na ciepło, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto chlebowe - 225   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy