Pizza z ciasta chlebowego
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Rozwałkuj ciasto na ciasto o małej średnicy, & nbsp; posmaruj keczupem.
2. Kiełbasę kroimy w małe kostki, układamy na podstawie.
3. Śmietanę rozprowadzamy w misce, tutaj rozbijamy jajko, solimy, ubijamy ręczną trzepaczką do uzyskania gładkości.
4. Wlać powstały sos do pizzy, wysłać do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
5. Piec pizzę przez 15 minut, czas może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika.
jedz pizzę na ciepło, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto chlebowe - 225 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g