zapiekanka z twarogu białkowego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj twaróg i jajka (1 całość i dwa białka)
2. Dodaj 2 łyżki skrobi kukurydzianej
3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki do powstałej masy
4. Włóż masę do silikonowej formy i piecz przez około 20-30 minut, aż powstanie lekka skorupa.
2. Dodaj 2 łyżki skrobi kukurydzianej
3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki do powstałej masy
4. Włóż masę do silikonowej formy i piecz przez około 20-30 minut, aż powstanie lekka skorupa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g