łosoś po grecku z sosem tzatziki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filet z łososia na porcje. Posyp każdy kawałek mieszanką papryki.
Krok 2:
Posmaruj oliwą z oliwek. Teraz przenosimy naszego łososia na blachę do pieczenia uprzednio przykrytą folią lub papierem do pieczenia posmarowanym oliwą z oliwek. Wysyłamy nasze danie na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 230 stopni.
Krok 3:
Podczas pieczenia łososia przygotuj sos.
Krok 4:
Aby to zrobić, rozłóż składniki sosu na jednym talerzu i dobrze ubij.
Krok 5:
Gdy ryba będzie gotowa, podawaj ją do stołu wraz z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g