skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój Serce wzdłuż na ćwiartki i zalej zimną wodą. Płuco i wątrobę pokroić na kawałki, zalać zimną wodą i gotować przez 15 minut, wyjąć i ostudzić.
Krok 2:
Następnie opłucz serce z krwi i gotuj razem z wieprzowiną przez 45 minut, ostudź.
Krok 3:
Obierz cebulę i czosnek. Kawałki mięsa i wątróbki pokroić w teak, aby można było przewinąć przez maszynkę do mięsa. Przewinąć serce, wątrobę, płuco, cebulę i czosnek przez drobną kratkę. I wieprzowina przez duże. W misce wymieszaj przyprawy i sól, dodaj do mielonego mięsa. Dodaj również jajka i śmietanę, dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Następnie za pomocą maszynki do mięsa i dyszy do kiełbas napełnij mielonym mięsem, umyte jelita. Zawiąż kiełbaski. Nie ma potrzeby szczelnego napełniania, może pęknąć podczas gotowania.
Krok 5:
Możesz gotować w powolnej kuchence w temperaturze 85 stopni przez 40 minut lub na kuchence, jeśli jest specjalny termometr, ponieważ nie możesz przekroczyć określonej temperatury.
Krok 6:
Schłodzić gotowe kiełbaski pod zimną wodą i odstawić na kilka godzin w lodówce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Płuca - 92 kcal/100g
- Płuco wieprzowe - 85 kcal/100g
- Płuco wołowe - 92 kcal/100g
- Płuco cielęce - 90 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g