Domowa kiełbasa liver

spraw, aby twoja ukochana była miłą niespodzianką! Zrób domowej roboty kiełbasę! Taka kiełbasa jest znacznie smaczniejsza i bardziej naturalna w sklepie!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 13 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 12 % 3 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój Serce wzdłuż na ćwiartki i zalej zimną wodą. Płuco i wątrobę pokroić na kawałki, zalać zimną wodą i gotować przez 15 minut, wyjąć i ostudzić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie opłucz serce z krwi i gotuj razem z wieprzowiną przez 45 minut, ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i czosnek. Kawałki mięsa i wątróbki pokroić w teak, aby można było przewinąć przez maszynkę do mięsa. Przewinąć serce, wątrobę, płuco, cebulę i czosnek przez drobną kratkę. I wieprzowina przez duże. W misce wymieszaj przyprawy i sól, dodaj do mielonego mięsa. Dodaj również jajka i śmietanę, dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie za pomocą maszynki do mięsa i dyszy do kiełbas napełnij mielonym mięsem, umyte jelita. Zawiąż kiełbaski. Nie ma potrzeby szczelnego napełniania, może pęknąć podczas gotowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Możesz gotować w powolnej kuchence w temperaturze 85 stopni przez 40 minut lub na kuchence, jeśli jest specjalny termometr, ponieważ nie możesz przekroczyć określonej temperatury.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Schłodzić gotowe kiełbaski pod zimną wodą i odstawić na kilka godzin w lodówce. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Płuca - 92   kcal/100g
  • Płuco wieprzowe - 85   kcal/100g
  • Płuco wołowe - 92   kcal/100g
  • Płuco cielęce - 90   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy