Sałatka z buraków z granatem i czosnkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Umyj i ugotuj buraki i marchewkę
Krok 3:
Obierz wszystkie warzywa i owoce ze skóry i łuski
Krok 4:
Pokrój buraki
Krok 5:
I jabłko, marchewka
Krok 6:
I cebula pokrojona w kostkę
Krok 7:
Włóż do miski
Krok 8:
Oczyść granat
Krok 9:
Dodaj ziarna granatu
Krok 10:
Do pokrojonych warzyw
Krok 11:
Drobno posiekane warzywa
Krok 12:
Czosnek
Krok 13:
Posiekane orzechy
Krok 14:
A także olej roślinny, majonez i przyprawy
Krok 15:
Wszystko dokładnie wymieszaj
Krok 16:
Dla miłośników majonezu dopraw sałatkę olejem roślinnym. Jednocześnie zwiększając jego ilość do 5 łyżek. L Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g