skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kiełbasę w cienkie paski. Do tego przepisu wziąłem dobrej jakości pół wędzoną kiełbasę. Umyj świeże ogórki, odetnij końcówki, a także pokrój w paski. Kiełbasę można pozostawić w tej formie lub lekko usmażyć na suchej patelni, aż się zrumieni-z smażoną kiełbasą sałatka będzie miała nieco inny smak.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Przenieś kukurydzę w puszkach ze słoika do miski - wybierz kukurydzę od zaufanego producenta, aby była słodka i soczysta. Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut, chłodzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy w duże kostki. Użyłem domowych jajek, które mają wyraźny pomarańczowy kolor i smak.
Krok 3:
Przenieś kiełbasę, kukurydzę, jajka, ogórki i ser do głębokiej miski. Nie wkładamy jeszcze krakersów.
Krok 4:
Dodaj majonez. Mam dość tłusty majonez - 72%. Do sałatki wystarczyło mi 50 gramów. Jeśli nie masz bardzo tłustego majonezu, włóż więcej. Ogólnie rzecz biorąc, możesz dostosować ilość majonezu do swoich upodobań. Dodatkowo nie posoliłem sałatki.
Krok 5:
Teraz wszystko dokładnie wymieszaj i sałatka jest gotowa, ale mam ją jeszcze bez krakersów - włożyłem je później. Krakersy należy dodać przed podaniem. Możesz je dodać i wymieszać sałatkę lub ułożyć sałatkę na półmisku i wlać krakersy na wierzch. Wybierz krakersy o smaku bekonu, czerwonego kawioru, kraba itp. - które lubisz. Użyłem krakersów w trzech różnych smakach - miałem w jednym opakowaniu 2 rodzaje żyta i jeden rodzaj białego.
ta sałatka może być przygotowywana nie tylko w dni powszednie, ale także na różnorodne święta: urodziny, rocznice, wesela,bankiety, imprezy firmowe itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g