zapiekanka z twarogu z kaszą manną, bananami i skondensowanym mlekiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj twaróg widelcem, dodaj sodę, wymieszaj.
Oddziel białka od żółtek. Ubij żółtka na pianę mikserem i włóż białka do lodówki.
wymieszaj twaróg z żółtkami. Dodaj semolinę, mleko skondensowane, wymieszaj.
pokrój banany i jabłka na małe kostki. Dodaj owoce do masy twarogowej.
ubij schłodzone białka mikserem, aż będą puszyste. Delikatnie wymieszaj z ciastem.
przenieś masę do wysmarowanej tłuszczem formy i upiecz. Temperatura - 200 stopni, Czas-40 minut.
ta zapiekanka z twarogu ze skondensowanym mlekiem jest również dobra na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g