Pangasius pod futrem cebulowo-grzybowym

podaruj sobie i rodzinie to pyszne danie!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 54 % 13 g
węglowodany 13 % 3 g
172 kcal
IG: 67 / 33 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
Kiedy nadchodzi świąteczny Post, podczas którego dozwolone jest jedzenie ryb, uwielbiam gotować pangasius, to mile widziane jedzenie w naszym domu. Ale w poście gotuję go bez dodatków mlecznych - w futrze cebulowo-grzybowym. A na którekolwiek z wakacji lub po prostu na obiad gotuję tę ciekawą rybę według innego przepisu kulinarnego. Mowa o pangasiusie pod futrem cebulowo-grzybowym.

opłucz filet rybny, osusz serwetką i po soli i pieprzu włóż do talerza. Wlej sok z cytryny lub po prostu skrop go i pozwól mu trochę zaparzyć – wystarczy 15 minut.

umyj i osusz pieczarki, pokrój je na płaskie plastry i smaż na oliwie z oliwek z cebulą.

zróbmy sos. Wymieszaj śmietanę z majonezem i sosem pomidorowym, dodaj tutaj drobno posiekany czosnek i zioła, wszystko dobrze mieszając.

włóż połowę grzybów i cebuli do formy, połóż filet na wierzchu i przykryj inną częścią cebuli i grzybów. Polać sosem, posypać startym serem i zalać pozostałym sosem.
włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 gr.. i gotuj przez 20-25 minut. Uważaj, aby Góra się nie przypaliła. Pyszne niezwykłe! Ułóż partiami i udekoruj pomidorami, ziołami i wszystkim, co lubisz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Pangasius - 89   kcal/100g

Podobne przepisy