zapiekanka z twarogu na mące i sodzie z rodzynkami i kaszą manną

Wszystkie troskliwe mamy muszą znać ten przepis na ząbek! Jak wszystkie matki wiedzą, twaróg jest bardzo dobry dla zdrowia małych dzieci i starszych dzieci. Przepis kulinarny "zapiekanka z twarogu" jest przygotowywany we wszystkich rodzinach, w których są małe dzieci, które nie chcą jeść zwykłego twarogu. Więc matki muszą wymyślić różne dania z twarogu. Ten przepis kulinarny jest szczególnie przydatny dla zdrowia dzieci, ponieważ zawiera nie tylko twarożek w swoim składzie, ale także rodzynki, które również mają wiele witamin i składników odżywczych.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 45 % 17 g
192 kcal
IG: 0 / 56 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

więc zacznijmy. Myślę, że w każdej rodzinie, w której są małe dzieci, jest blender. Bierzemy twaróg i mielimy go w blenderze. Rozbijamy jajka i dzielimy żółtka z białkami. Bierzemy miskę żółtek i pocieramy je cukrem. Na razie wstawiamy białka do lodówki, aby ostygły. Zimne białka łatwiej ubić na bardzo puszystą masę. Dodaj mąkę i semolinę do twarogu. Dokładnie wymieszaj ciasto na "zapiekankę z twarogiem z rodzynkami". Następnie dodaj żółtka starte z cukrem, sodą i wanilią. Na koniec ostrożnie dodaj ubite białka.
chwyć swoje ulubione naczynie do pieczenia. Posmaruj masłem i posyp semoliną. Następnie możesz rozłożyć ciasto "zapiekanka z twarogiem z rodzynkami". Połóż rodzynki na wierzchu. Rodzynki można wcześniej wymieszać z ciastem. Zapiekanka twarogowa z rodzynkami jest pieczona w piekarniku na małym ogniu na złoty kolor.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy