skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc zacznijmy. Myślę, że w każdej rodzinie, w której są małe dzieci, jest blender. Bierzemy twaróg i mielimy go w blenderze. Rozbijamy jajka i dzielimy żółtka z białkami. Bierzemy miskę żółtek i pocieramy je cukrem. Na razie wstawiamy białka do lodówki, aby ostygły. Zimne białka łatwiej ubić na bardzo puszystą masę. Dodaj mąkę i semolinę do twarogu. Dokładnie wymieszaj ciasto na "zapiekankę z twarogiem z rodzynkami". Następnie dodaj żółtka starte z cukrem, sodą i wanilią. Na koniec ostrożnie dodaj ubite białka.
chwyć swoje ulubione naczynie do pieczenia. Posmaruj masłem i posyp semoliną. Następnie możesz rozłożyć ciasto "zapiekanka z twarogiem z rodzynkami". Połóż rodzynki na wierzchu. Rodzynki można wcześniej wymieszać z ciastem. Zapiekanka twarogowa z rodzynkami jest pieczona w piekarniku na małym ogniu na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g