skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wymieszaj suche drożdże z połową normy ciepłej wody, dodaj cukier i pozostaw na 10-15 minut. W osobnej misce wymieszaj sól i mąkę, robiąc wgłębienie w środku, ostrożnie wlej drożdże i pozostałą wodę. Dokładnie wymieszaj, obracając ściśle w jednym kierunku, dodaj olej i dobrze zagniataj ciasto. Przykryj naczynia ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu, aż objętość ciasta podwoi się. Następnie zagniatamy ciasto i odstawiamy na kolejne 5-10 minut. Ten czas wystarczy, aby rozpalić piekarnik i przygotować nadzienie. Rozwałkuj ciasto, rozłóż na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem, polej keczupem zmieszanym z majonezem, dodaj nadzienie, pomidory i posyp serem. Tutaj odszedłem od pierwotnego przepisu. Ser, jak wyjaśnił mi kucharz, należy ułożyć pod nadzieniem-jest bardziej poprawny, ale uważam, że wtedy pomidory nie są tak piękne. Jako nadzienie możesz użyć jednej wędzonej kiełbasy. Ale uwielbiam bogatsze nadzienie, więc dodaję grzyby, kukurydzę, posiekane oliwki. Piec w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Polecam spojrzeć na to po 15 minutach, ponieważ wszystkie piekarniki pieczą się inaczej. Najważniejsze, aby nie wysuszyć, gdy tylko krawędź się zarumieni-nasza prawdziwa Pizza drożdżowa jest gotowa. Posyp ziołami na wierzchu i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 & nbsp; kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 & nbsp; kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 & nbsp; kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 & nbsp; kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 & nbsp; kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 & nbsp; kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 & nbsp; kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 & nbsp; kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 & nbsp; kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 & nbsp; kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 & nbsp; kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 & nbsp; kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 & nbsp; kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 & nbsp; kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 & nbsp; kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 & nbsp; kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 & nbsp; kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 & nbsp; kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 & nbsp; kcal/100g
- Ser biały - 100 & nbsp; kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 & nbsp; kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 & nbsp; kcal/100g
- Kowieński ser - 355 & nbsp; kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 & nbsp; kcal/100g
- Ser Limburger - 327 & nbsp; kcal/100g
- Litewski ser - 250 & nbsp; kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 & nbsp; kcal/100g
- Gruyere ser - 396 & nbsp; kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 & nbsp; kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 & nbsp; kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 & nbsp; kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 & nbsp; kcal/100g
- Mąka - 325 & nbsp; kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 & nbsp; kcal/100g
- Cukier - 398 & nbsp; kcal/100g
- Oliwki - 115 & nbsp; kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 & nbsp; kcal/100g
- Majonez lekki - 260 & nbsp; kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 & nbsp; kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 & nbsp; kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 & nbsp; kcal/100g
- Olej roślinny - 873 & nbsp; kcal/100g
- Sol - 0 & nbsp; kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 & nbsp; kcal/100g
- Woda - 0 & nbsp; kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 & nbsp; kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g