piance w domu-parzone ciasta, kapusta i mięso

te Koreańskie paszteciki są gotowane bez masła! Spróbuj! Przepis zainteresował się właśnie tym, że ciasta są gotowane na parze. Zastanawiałem się, jak smakują. W Internecie przeczytałem, że to danie ma Koreańskie korzenie. Podobało mi się połączenie mięsa i świeżej kapusty. Powinieneś spróbować, jest pyszne. To nie jest jak nasze pierogi, ciasto drożdżowe.
Alisa-108Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 70 % 26 g
165 kcal
IG: 32 / 0 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić piance w domu-parzone ciasta, kapusta i mięso? Do ciasta wymieszaj: mąkę z sodą, skrobią, solą i cukrem. Dodaj drożdże do ciepłej wody i odstaw na kilka minut, aby na wodzie pojawiła się piana. Wlej wodę z drożdżami do mąki i ugniataj twarde ciasto. Zawiń go w celofan i wyślij do lodówki na kilka godzin, minęła noc.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj nadzienie: drobno posiekaj kapustę, zmiel ją solą. Dodaj czosnek wyciśnięty na czosnku, natychmiast polej sosem sojowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w kostkę, podsmaż i dodaj do mielonego mięsa. Smaż wszystko do miękkości. Dopraw mięso mielone pieprzem i kolendrą. Wymieszaj z kapustą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij ciasto z lodówki, ugniataj je jeszcze raz i uformuj placki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż placki na desce posypanej mąką, pozostaw na kolejne 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj dno podwójnego kotła olejem roślinnym i ułóż placki. Gotuj przez około 30 do 40 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż gotowe placki na talerzu i posmaruj masłem.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

ważne: jak wymienić suche drożdże na prasowane, w którym płynie lepiej rozcieńczyć, dlaczego musisz być w stanie odróżnić drożdże aktywne od drożdży instant i przeczytaj inne przydatne wskazówki w artykule o drożdżach .

dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal / 100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy