skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przetrzyj szczególnie ziarnisty i suchy twaróg przez sito lub w inny sposób. Jeśli nie jest ziarnisty, możesz go rozgnieść widelcem.
Krok 2:
Dodając trochę cukru, zmiel te dwa składniki. W tym momencie twaróg nabierze jeszcze bardziej miękkiej struktury.
Krok 3:
Dodaj tutaj jajka i wymieszaj z uzyskaną masą w wygodny sposób. Aż do trzepaczki lub miksera.
Krok 4:
Wyślij rodzynki do miski z ciastem. Można go po prostu umyć i wysuszyć lub wcześniej namoczyć.
Krok 5:
Jeśli masz orzechy włoskie, posiekaj je nie grubo i usmaż na patelni. Miałem już gotowe, zmiażdżone migdały. Dodałam go do rodzynek.
Krok 6:
Wymieszaj wszystko i wyślij semolinę do powstałej masy. Ponownie wymieszaj.
Krok 7:
Kolejnym składnikiem jest skrobia. To dzięki niemu Wielkanoc twaróg zachowa swój kształt.
Krok 8:
Teraz ostatnim akcentem jest sól do smaku ciasta i po posmarowaniu miski masłem wlej do niej ciasto.
Krok 9:
Pozostaje nam ustawić tryb "pieczenia" i czekać godzinę. Gotową Wielkanoc nie wyjmujemy od razu, przynajmniej po 15 minutach. A po wyjęciu udekoruj według własnego gustu. Może to być lukier i płatki kokosowe, cukier puder, Dekoracje wielkanocne, orzechy itp.
i więcej porad
zamiast rodzynek możesz na przykład dodać suszone morele lub inne suszone owoce i jagody, siekając je.
Możesz również wziąć dowolne orzechy, najważniejsze jest to, że są smaczne i smażone.
masz możliwość urozmaicenia i przypraw - od wanilii po mielony cynamon itp.
Uwaga: Jeśli Multicooker piecze tak, że produkty się palą, połóż pergamin na dnie.
nie zapomnij trzymać Wielkanocy dłużej w misce, wyłączając powolną kuchenkę po sygnale - w ten sposób łatwiej będzie ją wyjąć.
jeśli Wielkanoc jest trudna do usunięcia, podważ ją wzdłuż boków miski szpatułką.
być może po nasmarowaniu będziesz musiał posypać miskę bułką tartą - to gwarancja, że Wielkanoc nie przyklei się do dna i ścian multi.
taką Wielkanoc można również przygotować w pojemniku, w którym gotujesz na parze – przykryj kilkoma warstwami gazy i wlej masę, ustawiając tryb "na parze". Aby Wielkanoc miała świąteczny wygląd, przygotuj lukier i posmaruj go wszystkim.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g