Zupa serowa z topionym serem i grzybami

Szybka w przygotowaniu łatwa zupa grzybowa! Zupa serowa z roztopionym serem i grzybami ma bardzo przyjemny kremowy smak i gotuje się tak szybko, że gotowanie jest przyjemnością. W 90% sukces tego dania zależy od jakości stopionego sera. Powinien dobrze się rozproszyć, całkowicie rozpuszczony we wrzącym bulionie.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak ugotować zupę grzybową z pieczarek z topionym serem? Przygotuj produkty potrzebne do przygotowania zupy serowej z roztopionym serem i grzybami. Będziesz potrzebował dobrze gotujących się ziemniaków, cebuli, marchewki, soli do smaku i stopionego sera. Ser topiony należy przyjmować bardzo dobrej jakości, aby odpowiednio rozpuścił się w zupie. Sery niskiej jakości mogą pozostać nierozpuszczone, w małych kawałkach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Potrzebujemy pysznego, bogatego wywaru, więc polej posiekane ziemniaki czystą zimną wodą, dodaj trochę soli i zagotuj. Gotuj przez 15 minut. Przy określonej ilości wody zupa jest gęsta. Chcesz nie tak gruby? Dodaj więcej wody!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki opłucz, pokrój w małe plasterki. Obierz i posiekaj cebulę i marchewkę: cebulę w drobną kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż cebulę i marchewkę, smaż trochę i dodaj posiekane pieczarki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smaż wszystko razem, od czasu do czasu mieszając, aby produkty się usmażyły, a większość płynu z pieczarek odparowała. Grzyby powinny być lekko zrumienione.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj smażone warzywa i pieczarki do garnka z ziemniakami, zagotuj, gotuj przez minutę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ser topiony Dodaj do zupy. Ser należy najpierw posiekać: pokroić lub zetrzeć. Lub możesz dodać ser za pomocą łyżki stołowej, odłamując małe porcje i dodając do zupy. Zdejmij zupę z ognia i odstaw na pięć minut. Ponownie wymieszaj gotowe danie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zupa grzybowa z roztopionym serem i pieczarkami jest gotowa! Najlepiej podawać na gorąco. W razie potrzeby uzupełnij zupę świeżymi ziołami według własnego gustu.

do smaku możesz dodać przyprawy do zupy grzybowej, na przykład trochę ziół włoskich lub prowansalskich, małą szczyptę tymianku.

zamiast pieczarek możesz wziąć suszone grzyby(będą potrzebować 5-6 razy mniej niż świeże). Pamiętaj, aby je wypłukać, a następnie namoczyć przed gotowaniem (około 2-3 godzin).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal / 100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy