skład / składniki
metoda gotowania
pierwszy bulion gotujemy z małej ryby przez 35 minut,aby uzyskać dobry taki napar. Aby to zrobić, bierzemy małe ryby, myjemy je, czyścimy. Wkładamy całą drobną rzecz do garnka (jeśli zdecydujesz się gotować w naturze, a następnie do garnka), dodajemy odcięte części z większej ryby: ogony, płetwy, głowy, kości. Wlać zimną wodę, sól i gotować do wrzenia. Kiedy pojawi się piana, usuń ją i zmniejsz ogień. Trzymamy ogień przez pół godziny.
gotuj drugi bulion. Filtrujemy go, wyrzucamy małe ryby. Wcześniej przygotowaną-pokrojoną na kawałki większą rybę wkładamy do bulionu wraz z korzeniem pietruszki, cebulą (bez skórki). Dodaj trochę ognia i gotuj, aż ryba się ugotuje.
trzeci bulion. Wyjmij rybę z bulionu, zagotuj bulion, dodaj posiekaną marchewkę (lub ziemniaki). Po 10 minutach dodaj dużą rybę pokrojoną na duże kawałki. Kładziemy czarny pieprz, Lavrushka. Jeśli twój bulion jest mętny, skorzystaj z poniższej porady w tym miejscu.
teraz wlej wódkę do ucha, dodaj posiekaną zieloną cebulę, natkę pietruszki, koperek. Załóż pokrywkę na patelnię, wyłącz ogień. Odstaw na 15 minut. Potrójne ucho króla jest gotowe.
Wskazówka. Jeśli bulion jest nieprzezroczysty, zrób to. Ubij surowe białko z niewielką ilością osolonej wody i wlej do lekko schłodzonego bulionu. Wymieszaj, zagotuj, trzymaj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Leszcz suszony - 221 kcal/100g
- Leszcz wędzony na gorąco - 172 kcal/100g
- Leszcz gotowany - 126 kcal/100g
- Leszcz świeży - 105 kcal/100g
- Leszcz wędzony na zimno - 160 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g