potrójne ucho króla

niezapomniany smak tej zupy rybnej podbije Twoje serce na zawsze! Potrójne ucho (nazywane jest również uchem Królewskim) różni się od innych tym, że jest gotowane, po pierwsze w kilku etapach, a po drugie, potrzebuje dużo ryb. Inną Główną zasadą takiej zupy rybnej jest przyjmowanie tylko ryb rzecznych lub jeziornych. Wszystko jest dobre, z wyjątkiem suma.
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 15 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 10 % 2 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 30 min

pierwszy bulion gotujemy z małej ryby przez 35 minut,aby uzyskać dobry taki napar. Aby to zrobić, bierzemy małe ryby, myjemy je, czyścimy. Wkładamy całą drobną rzecz do garnka (jeśli zdecydujesz się gotować w naturze, a następnie do garnka), dodajemy odcięte części z większej ryby: ogony, płetwy, głowy, kości. Wlać zimną wodę, sól i gotować do wrzenia. Kiedy pojawi się piana, usuń ją i zmniejsz ogień. Trzymamy ogień przez pół godziny.
gotuj drugi bulion. Filtrujemy go, wyrzucamy małe ryby. Wcześniej przygotowaną-pokrojoną na kawałki większą rybę wkładamy do bulionu wraz z korzeniem pietruszki, cebulą (bez skórki). Dodaj trochę ognia i gotuj, aż ryba się ugotuje.
trzeci bulion. Wyjmij rybę z bulionu, zagotuj bulion, dodaj posiekaną marchewkę (lub ziemniaki). Po 10 minutach dodaj dużą rybę pokrojoną na duże kawałki. Kładziemy czarny pieprz, Lavrushka. Jeśli twój bulion jest mętny, skorzystaj z poniższej porady w tym miejscu.
teraz wlej wódkę do ucha, dodaj posiekaną zieloną cebulę, natkę pietruszki, koperek. Załóż pokrywkę na patelnię, wyłącz ogień. Odstaw na 15 minut. Potrójne ucho króla jest gotowe.
Wskazówka. Jeśli bulion jest nieprzezroczysty, zrób to. Ubij surowe białko z niewielką ilością osolonej wody i wlej do lekko schłodzonego bulionu. Wymieszaj, zagotuj, trzymaj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Okoń morski wędzony na gorąco - 175   kcal/100g
  • Okoń morski gotowany - 112   kcal/100g
  • Okoń morski świeży - 117   kcal/100g
  • Okoń morski duszony - 120   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 180   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 103   kcal/100g
  • Okoń rzeczny - 109   kcal/100g
  • Okoń rzeczny świeży - 82   kcal/100g
  • Okoń rzeczny nadziewany - 130   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Leszcz suszony - 221   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na gorąco - 172   kcal/100g
  • Leszcz gotowany - 126   kcal/100g
  • Leszcz świeży - 105   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na zimno - 160   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy