głęboko smażone kiełbaski

możesz szybko i smacznie zjeść kiełbasę smażoną w głębokim tłuszczu! Pachnące kiełbaski smażone na oleju świetnie sprawdzają się jako przekąska z ulubionym chlebem lub jako przekąska do piwa - spróbuj, gotuj!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 86 % 49 g
węglowodany 2 % 1 g
467 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

rozgrzej olej do wrzenia we frytkownicy lub głębokim, wąskim rondlu. Pamiętaj, że po dodaniu kiełbas poziom oleju wzrośnie!

dodaj sól bezpośrednio do oleju, lekko wymieszaj. Obierz kiełbaski z folii, pokrój na porcje. Smażyć kawałki lub wszystkie naraz, jeśli zostaną umieszczone, lub partiami.

można wrzucić bezpośrednio do oleju, wtedy trzeba będzie kilka razy wymieszać kiełbaski, aby równomiernie usmażyć ze wszystkich stron. Lub możesz umieścić kiełbaski na szaszłykach i zanurzyć je w oleju. Wybierz dogodną dla siebie metodę.

smaż kiełbaski do pożądanego rumienia. I smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy