głęboko smażone kiełbaski
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
rozgrzej olej do wrzenia we frytkownicy lub głębokim, wąskim rondlu. Pamiętaj, że po dodaniu kiełbas poziom oleju wzrośnie!
dodaj sól bezpośrednio do oleju, lekko wymieszaj. Obierz kiełbaski z folii, pokrój na porcje. Smażyć kawałki lub wszystkie naraz, jeśli zostaną umieszczone, lub partiami.
można wrzucić bezpośrednio do oleju, wtedy trzeba będzie kilka razy wymieszać kiełbaski, aby równomiernie usmażyć ze wszystkich stron. Lub możesz umieścić kiełbaski na szaszłykach i zanurzyć je w oleju. Wybierz dogodną dla siebie metodę.
smaż kiełbaski do pożądanego rumienia. I smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g