smażone w głębokim tłuszczu skrzydełka z kurczaka są chrupiące

skrzydełka o rumianej chrupkości i nieodpartym smaku. Smażone w głębokim tłuszczu skrzydełka z kurczaka, szczerze mówiąc, nie są bardzo zdrowym daniem, ale są tak smaczne, że gdy spróbujesz raz, będziesz je gotować w kółko. Miło spędzić czas w gronie przyjaciół z kuflem piwa pod tą chrupiącą przekąską.
PandaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 69 % 42 g
węglowodany 18 % 11 g
418 kcal
IG: 91 / 0 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do marynaty. Sos sojowy potrzebuje słodko-kwaśnego. Możesz oczywiście wziąć Kikkomann, ale"łodyga bambusa & quot; klasyczna będzie brzmiała dobrze w marynacie. Olej sezamowy jest niesamowicie pachnący, nada skrzydłom niesamowity pachnący pióropusz. Ilość czosnku może się różnić w zależności od gustu. Niezbędnym składnikiem jest imbir (korzeń 2 cm). Pikantna, niezwykle aromatyczna roślina o pikantnym smaku przyda się w marynacie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W razie potrzeby oczyść skrzydła, dobrze umyj, podziel na trzy części wzdłuż stawów. Końcówka-najmniejsza część-odłóż na bok, Usuń, aby przygotować bulion.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Miąższ innych naciąć: średni w poprzek, największy, najgrubszy, wzdłuż. Jest to konieczne dla lepszej penetracji mięsa marynaty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść wszystkie kawałki w misce, w której będą marynowane. Dodaj do skrzydeł: sól, pieprz, cukier (wzmacnia smak innych produktów), sos sojowy. Zetrzyj korzeń imbiru na drobnej tarce, wyciśnij sok palcami,wlej do miski. Wyślij tam ciasto. Zetrzyj czosnek na tej samej tarce co imbir. Wprowadź olej sezamowy. Dokładnie wymieszaj całą zawartość. Przykryj i wyjmij na zimno do marynowania (najlepiej na jeden dzień).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po marynowaniu w misce ze skrzydłami wprowadź białka z dwóch jaj i skrobi. Mieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wystarczającą ilość oleju do głębokiego smażenia na patelnię, podgrzej i usmaż w niej 5-6 skrzydełek, obracając. Smażyć do miękkości na średnim ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij, połóż na ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto one, nasze słodycze! Możesz podawać na ciepło z warzywami lub dowolnym dodatkiem lub na zimno jako przekąskę do piwa!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego dla wszystkich! Rozpieszczaj się i zachwycaj swoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy