kiełbaski w cieście w oleju

Oryginalna i pyszna uczta na imprezę z przyjaciółmi! Kiełbaski w cieście w oleju są bardzo łatwe do przygotowania. To danie z pewnością zachwyci gości, zwłaszcza jeśli są wśród nich dzieci i nastolatki. Idealna uczta na imprezy i spotkania z przyjaciółmi lub rodziną na świeżym powietrzu. Chrupiące ciasto na zewnątrz i soczysta gorąca kiełbasa w środku... Jest bardzo smaczny i apetyczny! A te kiełbaski podawane na patykach wyglądają również bardzo oryginalnie. W USA to danie nazywa się CORN Dogs i cieszy się wielką miłością i popularnością.
sofijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 50 % 28 g
węglowodany 36 % 20 g
358 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Przesiej oba rodzaje mąki do dużego pojemnika, a następnie dodaj cukier, sól do mieszanki mąki, wlej proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.

2. Rozbij jajka w osobnej misce, ubij je dobrze blenderem zanurzeniowym, aż będą gładkie. Jest to ważny etap - jajka muszą być bardzo dobrze ubite,co zapewni doskonały wynik.

3. Teraz wlej mleko do jajek i ponownie dobrze ubij wszystko razem.

4. Teraz łączymy obie mieszanki-suchą i mokrą. Dokładnie ubij je, aż będą gładkie.

5. Ciasto przenosimy do wysokiego naczynia. Dobrze, jeśli jego ściany są wykonane z cienkiego plastiku. Gdy ciasto nie wystarczy, aby całkowicie zanurzyć w nim kiełbasę, możliwe będzie ściśnięcie ścian naczynia. To podniesie ciasto-taka mała sztuczka :)

6. Obieramy kiełbaski, do każdej wkładamy drewniany patyczek lub szpikulec.

7. Wlej olej do kotła i umieść na dużym ogniu, dobrze go podgrzej. Jeśli jest frytownica, ułatwi to zadanie-będziemy w niej gotować. Rozgrzej olej do temperatury 190 stopni Celsjusza.

8. Zanurz kiełbaski w cieście, a następnie wyślij je do wrzącego oleju na około 4 minuty - aż ciasto się zrumieni.

9. Gotowe kiełbaski w cieście układamy na szerokim naczyniu pokrytym ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć nadmiar oleju.

musisz jeść takie kiełbaski na gorąco i podawać je ze swoimi ulubionymi sosami. Świeże warzywa i świeże warzywa, które można pokroić na kawałki, również nie zaszkodzą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g

Podobne przepisy