skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej oba rodzaje mąki do dużego pojemnika, a następnie dodaj cukier, sól do mieszanki mąki, wlej proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Rozbij jajka w osobnej misce, ubij je dobrze blenderem zanurzeniowym, aż będą gładkie. Jest to ważny etap - jajka muszą być bardzo dobrze ubite,co zapewni doskonały wynik.
3. Teraz wlej mleko do jajek i ponownie dobrze ubij wszystko razem.
4. Teraz łączymy obie mieszanki-suchą i mokrą. Dokładnie ubij je, aż będą gładkie.
5. Ciasto przenosimy do wysokiego naczynia. Dobrze, jeśli jego ściany są wykonane z cienkiego plastiku. Gdy ciasto nie wystarczy, aby całkowicie zanurzyć w nim kiełbasę, możliwe będzie ściśnięcie ścian naczynia. To podniesie ciasto-taka mała sztuczka :)
6. Obieramy kiełbaski, do każdej wkładamy drewniany patyczek lub szpikulec.
7. Wlej olej do kotła i umieść na dużym ogniu, dobrze go podgrzej. Jeśli jest frytownica, ułatwi to zadanie-będziemy w niej gotować. Rozgrzej olej do temperatury 190 stopni Celsjusza.
8. Zanurz kiełbaski w cieście, a następnie wyślij je do wrzącego oleju na około 4 minuty - aż ciasto się zrumieni.
9. Gotowe kiełbaski w cieście układamy na szerokim naczyniu pokrytym ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć nadmiar oleju.
musisz jeść takie kiełbaski na gorąco i podawać je ze swoimi ulubionymi sosami. Świeże warzywa i świeże warzywa, które można pokroić na kawałki, również nie zaszkodzą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g