skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę serową z kurczakiem i grzybami? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolny ser topiony według własnego gustu. Grzyby też, mam pieczarki. Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć innych części kurczaka lub wziąć dowolne mięso.
Krok 2:
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest ugotowanie kurczaka. Aby to zrobić, wlej wodę do garnka, koniecznie dobrą, przefiltrowaną lub butelkowaną. Przenieś umytą pierś do wody i podpal. Doprowadzić do wrzenia, usuwając piankę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Krok 3:
Umyj i obierz marchewki. Spłucz wodą. Obierz cebulę. Pokrój cebulę w drobną kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na patelnię, krótko podgrzej i ułóż marchewki z cebulą. Smaż je na małym ogniu przez około trzy do pięciu minut, aż będą złote.
Krok 5:
Oczyść i pokrój pieczarki. Jeśli zdecydujesz się wziąć grzyby leśne, najpierw je ugotuj.
Krok 6:
Połóż pokrojone grzyby na cebuli i marchewce i kontynuuj smażenie, ale już pod przykryciem. Grzyby dadzą dużo soku i zmniejszą objętość.
Krok 7:
Przytrzymaj pieczeń z grzybami na małym ogniu przez około pięć minut. Następnie wyłącz ogień i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
Krok 8:
Umyj, obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 9:
W międzyczasie pierś jest ugotowana, wyjmij ją i pozwól jej trochę ostygnąć. I włóż ziemniaki do bulionu. Pokrój pierś na małe kawałki i wyślij ją po ziemniakach. Sól, ale tylko trochę, sam ser jest bardzo słony, lepiej dodać sól po dodaniu. Gotuj przez około 10 minut (skup się na kuchence).
Krok 10:
Dodaj smażoną zupę. Gotuj po ugotowaniu przez około 5 minut.
Krok 11:
Dodaj stopiony ser do zupy, wymieszaj, aby ser całkowicie się rozpuścił. Teraz możesz spróbować zupy i bezpiecznie dodać w razie potrzeby.
Krok 12:
Zagotuj zupę i wyłącz ogrzewanie. Pozwól mu stać przez chwilę, 15 minut, aby wszystkie składniki się zaprzyjaźniły. Smacznego!
zupa okazała się bardzo smaczna! Ze względu na ser i jego jasny smak nie były potrzebne żadne dodatkowe przyprawy, nawet pierś z kurczaka wcale nie jest nudna.
możesz ugotować bulion do tej zupy z dowolnej części kurczaka lub możesz zrobić taką zupę bez mięsa, z niektórymi grzybami. Uczniowie przygotowują zupę serową nawet bez grzybów-wody, smażenia, ziemniaków i sera.
Wybierz ser tylko dobrej jakości, bez tłuszczów roślinnych, smak zupy zależy od jego smaku.
możesz przygotować grzanki do zupy serowej i posypać je przed podaniem.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g