skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy od cukinii. U mnie z 2 cukinii o wadze około 500 g każdy uzyskuje się około 25 rolek. Cukinię kroimy w plastry o grubości około 3-4 mm. nie trzeba go mocno cienko ciąć, ponieważ podczas smażenia cukinia "zgubi się": nie poczujesz tego. Nie musisz go solić, ponieważ zarówno szynka, jak i ser są dość słone.
Krok 2:
Na 2 cukinie potrzebujemy około 600 g szynki. Możesz kupić gotowe cięcie. Możesz też zaoszczędzić pieniądze i samodzielnie pokroić szynkę.
Krok 3:
Ponadto do bułek potrzebujemy około 400 g dowolnego ulubionego twardego sera. Możesz kupić gotowe kawałki lub sam pokroić ser.
Krok 4:
Teraz możesz zwijać bułki. Szynkę i ser układamy na cukinii, pozostawiając 4-5 cm na końcu kawałka wolnego i ciasno zwijamy rolkę. Możesz naprawić rolkę za pomocą szaszłyków lub zwykłych wykałaczek.
Krok 5:
Gotowanie panierki. W osobnej misce lekko ubij 4 średnie jajka. Dodaj 1/2 łyżeczki. bez szkiełka soli, 50 ml mleka i dowolnej ulubionej przyprawy. Wszystko mieszamy. Ponadto potrzebujemy 250-300 g bułki tartej.
Krok 6:
Najpierw zanurz bułki w mieszance jajeczno-mlecznej, a następnie obficie panieruj je w bułce tartej. Zanim zaczniesz panierować bułki, podgrzej olej.
Krok 7:
Ilość oleju zależy od wielkości i głębokości naczyń. Pamiętaj, że podczas smażenia bułki powinny być prawie całkowicie pokryte olejem. Okresowo obracając, przygotowujemy bułki nie dłużej niż 3 minuty. Oczywiście można je gotować dłużej, ale w tym przypadku nie będzie to "słyszalne" cukinia. Połóż gotowe bułki na serwetce i pozwól, aby nadmiar oleju spłynął.
Krok 8:
Zgodnie z obietnicą bułki są bardzo soczyste, delikatne i apetyczne. Są dobre zarówno na gorąco, jak i na zimno. Smacznego!
kilka słów na rzecz smażenia bułek w głębokim tłuszczu. Po pierwsze, proces gotowania tworzy chrupiącą skórkę, która uszczelnia soki w środku, a bułki pozostają bardzo soczyste. Po drugie, Frytkownica jest szybką metodą gotowania, więc pozwala zachować wiele przydatnych rzeczy z tego, co zawiera bułki. Po trzecie, potrawy odpowiednio smażone w głębokim tłuszczu są prawie zawsze bardzo smaczne!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g