skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Warstwa winogron.
Krok 2:
Winogrona dobrze umyj, osusz. Ułóż jagody w miseczkach lub szklankach.
Krok 3:
Żelatynę zalać 150 ml soku winogronowego i pozostawić do spęcznienia.
Krok 4:
Podgrzej spęcznioną żelatynę, aż całkowicie się rozpuści, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
Krok 5:
Wlej pozostały sok winogronowy i wymieszaj.
Krok 6:
Wlej winogrona do mieszanki żelatyny winogronowej i wstaw do lodówki, aż sok całkowicie stwardnieje.
Krok 7:
Warstwa jogurtu.
Krok 8:
Połącz jogurt o temperaturze pokojowej z cukrem i cukrem waniliowym. Mieszaj i odstaw, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Krok 9:
Żelatynę zalać wodą i pozostawić do spęcznienia. Następnie podgrzej żelatynę, aż się rozpuści.
Krok 10:
Wlej żelatynę do jogurtu i szybko wymieszaj, aby nie było grudek.
Krok 11:
Wlej masę jogurtową na utwardzoną warstwę winogron. Wstaw deser na kolejną 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem udekoruj deser winogronami i miętą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal / 100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Sok winogronowy - 54 kcal/100g