skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sernik Popsicle na patyku? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Żelatynę zalać wcześniej zimną wodą i odstawić na 20-30 minut, aby puchła. Nadzienie jagodowe w nadzieniu można użyć dowolnego. Mam konfiturę z czarnej porzeczki. uwielbiam połączenie słodkiego ciasta i kwaśnego nadzienia.
Krok 2:
Połącz mleko z cukrem, podpal i zagotuj. Mieszaj, aby rozpuścić cukier.
Krok 3:
Gdy mleko się zagotuje, zdejmij je z ognia i dodaj spuchniętą żelatynę do gorącej masy. Mieszaj, aby całkowicie się rozpuścił. Cząstki żelatyny mogą nadal pozostawać w masie. Aby nie wpadły do gotowych ciast, odcedź całą masę przez sitko. Następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Krok 4:
W tym czasie przygotuj foremki do popsicle. Włóż do nich patyczki.
Krok 5:
Połącz ciężką śmietanę z twarogiem i ubij trochę. Nie ubijaj do stabilnej śmietany. Wystarczy do uzyskania jednorodnej, gęstej konsystencji.
Krok 6:
Następnie wmieszaj mleczną masę żelatynową do kremu serowego. Nie musisz ubijać-po prostu interweniuj.
Krok 7:
Gotowa masa musowa będzie miała jednolity, błyszczący wygląd.
Krok 8:
Wlej go do przygotowanych kokilek Popsicle i dodaj odrobinę nadzienia jagodowego na środek. Wygodnie jest dodać go za pomocą torby cukierniczej. Następnie włóż eskimoszki do zamrażarki na 6-8 godzin, aby całkowicie zamarzły. Po zamrożeniu można je łatwo wyjąć z formy.
Krok 9:
W przypadku lukru połam czekoladę na kawałki i dodaj trochę oleju roślinnego. Rozpuść wszystko, mieszając.
Krok 10:
Schłodzić lukier czekoladowy i wlać do wysokiej szklanki. Wyjmij popsicle z kokilek, zanurz w polewie czekoladowej i natychmiast wyjmij. Glazurę można natychmiast posypać czymś do dekoracji. Na mrożonych Popsicle lukier natychmiast zamarza. Umieść ciasta na pergaminie i włóż do lodówki, aby powoli rozmrażać.
Krok 11:
Miłej uczty!
zamiast cukru można użyć słodzika.
śmietany nie można zamrozić przed ubijaniem — w przeciwnym razie podczas ubijania rozpadnie się i powstanie serwatka z masłem! Do tych celów kupuj tylko świeży, schłodzony produkt.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Konfitura - 295 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g