Sernik Popsicle na patyku

bardzo smaczne, bardzo ładne i świąteczne-najlepszy deser! Sernik Popsicle na patyku wygląda jak lody, ale w rzeczywistości jest cudownie delikatnym ciastem. Przygotowuje się go na bazie twarogu i delikatnej śmietany. Co więcej, każdy początkujący może sobie z tym poradzić!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 45 % 26 g
węglowodany 47 % 27 g
360 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sernik Popsicle na patyku? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Żelatynę zalać wcześniej zimną wodą i odstawić na 20-30 minut, aby puchła. Nadzienie jagodowe w nadzieniu można użyć dowolnego. Mam konfiturę z czarnej porzeczki. uwielbiam połączenie słodkiego ciasta i kwaśnego nadzienia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz mleko z cukrem, podpal i zagotuj. Mieszaj, aby rozpuścić cukier.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy mleko się zagotuje, zdejmij je z ognia i dodaj spuchniętą żelatynę do gorącej masy. Mieszaj, aby całkowicie się rozpuścił. Cząstki żelatyny mogą nadal pozostawać w masie. Aby nie wpadły do gotowych ciast, odcedź całą masę przez sitko. Następnie schłodzić do temperatury pokojowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie przygotuj foremki do popsicle. Włóż do nich patyczki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz ciężką śmietanę z twarogiem i ubij trochę. Nie ubijaj do stabilnej śmietany. Wystarczy do uzyskania jednorodnej, gęstej konsystencji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wmieszaj mleczną masę żelatynową do kremu serowego. Nie musisz ubijać-po prostu interweniuj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowa masa musowa będzie miała jednolity, błyszczący wygląd.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej go do przygotowanych kokilek Popsicle i dodaj odrobinę nadzienia jagodowego na środek. Wygodnie jest dodać go za pomocą torby cukierniczej. Następnie włóż eskimoszki do zamrażarki na 6-8 godzin, aby całkowicie zamarzły. Po zamrożeniu można je łatwo wyjąć z formy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W przypadku lukru połam czekoladę na kawałki i dodaj trochę oleju roślinnego. Rozpuść wszystko, mieszając.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Schłodzić lukier czekoladowy i wlać do wysokiej szklanki. Wyjmij popsicle z kokilek, zanurz w polewie czekoladowej i natychmiast wyjmij. Glazurę można natychmiast posypać czymś do dekoracji. Na mrożonych Popsicle lukier natychmiast zamarza. Umieść ciasta na pergaminie i włóż do lodówki, aby powoli rozmrażać.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Miłej uczty!

zamiast cukru można użyć słodzika.

śmietany nie można zamrozić przed ubijaniem — w przeciwnym razie podczas ubijania rozpadnie się i powstanie serwatka z masłem! Do tych celów kupuj tylko świeży, schłodzony produkt. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Konfitura - 295   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy