skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wymieszaj żelatynę i cukier, dodaj wodę, rozpal mały ogień, rozpuść cukier w wodzie z żelatyną. Pamiętaj, że nie możesz gotować żelatyny, więc lekko podgrzewaj wodę! Odstawiamy wodę z cukrem i żelatyną do ostygnięcia.
Krok 2:

Ubij masło, stopniowo dodając mleko skondensowane. Ostrożnie, olej można zabić, więc olej nie musi być ubijany przez bardzo długi czas.
Krok 3:

Ubij proteiny w gęstą pianę.
Krok 4:

Kontynuuj ubijanie białek, stopniowo wlewając schłodzoną żelatynę cienkim strumieniem, a następnie dodaj ubite masło ze skondensowanym mlekiem do masy, ubij ponownie, aż będzie gładkie. Włóż powstałą masę do formy. Jeśli masz foremki do cukierków, możesz wlać do nich masę, a następnie natychmiast otrzymasz okrągłe małe cukierki. Wstawiamy formę na zimno (wkładam do lodówki na 3 godziny)
Krok 5:

Rozpuść czekoladę i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Krok 6:

Pokrój zamrożony suflet na porcje. Jeśli wlałeś cukierki do foremek, możesz pominąć ten krok.
Krok 7:

Zanurz kawałki w rozpuszczonej czekoladzie, połóż na talerzu i pozwól cukierkom stwardnieć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g

