kremowy deser Ptasie mleko na jogurcie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Żelatynę zalać zimnym mlekiem i pozostawić do spęcznienia przez 15-20 minut.
Krok 3:
Rozpuścić żelatynę na małym ogniu, aż się rozpuści, ale nie doprowadzić do wrzenia.
Krok 4:
Wymieszaj jogurt, cukier i wanilinę.
Krok 5:
Ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Krok 6:
Wlać stopioną żelatynę. Ubijaj przez kolejne 5 minut.
Krok 7:
Wlej masę do misek i wstaw do lodówki na 1-2 godziny, aż całkowicie stwardnieje.
Krok 8:
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Krok 9:
Wlej rozpuszczoną czekoladę na zestalony krem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g