skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej żelatynę do kubka i zalej niewielką ilością zimnej wody, pozostaw na 10 minut, konieczne jest, aby żelatyna pękła.
2. W międzyczasie rozprowadzamy śmietanę w misce, wlewamy cukier puder, mieszamy.
3. Rozpuść spuchniętą żelatynę w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej, wlej do kwaśnej śmietany, wymieszaj.
4. Krakers łamiemy rękami na mniejsze kawałki i przenosimy do śmietany, czekoladę trzy na grubej tarce, banany obieramy, żytni cienkimi płytkami.
5. Rozłączne naczynie do pieczenia wyłożyć folią spożywczą, posypać czekoladą, wlać jedną trzecią kwaśnej śmietany z krakersem, a następnie ponownie czekoladę, ponownie śmietanę z krakersem i czekoladą.
6. W ten sposób, polewając warstwy startą czekoladą, tworzymy całe ciasto. Posyp powierzchnię również czekoladą i udekoruj bananami.
7. Ciasto wysyłamy do lodówki na 3 godziny do zestalenia.
po upływie określonego czasu niesamowita uczta jest gotowa zadowolić swoim smakiem!
słodkiej herbaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g