jak solić kawior szczupakowy w domu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kawior dobrze, ale delikatnie umyj, aby nie rozerwać folii.
Krok 2:
Teraz pokrój na kawałki.
Krok 3:
Ostrożnie oddzielając warstwę jaj po warstwie nożem, usuń folię. W rezultacie jaja pozostają na desce, a film jest w twojej dłoni.
Krok 4:
Przenieś kawior do dużej miski (takiej, aby wygodnie było spuścić wodę).
Krok 5:
Spłucz wiele razy dużą ilością wody. Wlej wodę, wymieszaj, pozwól kawiorowi osiąść i spuść. I tyle razy.
Krok 6:
Włóż sól do miski z czystym kawiorem i mieszaj przez 15 minut. Sól rozpuści się, a kawior zostanie solony. Wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Gotowe.
Krok 7:
Pyszne na chlebie i maśle, w sałatkach, w tartaletach, w profiteroles...
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Kawior szczupak - 87 kcal/100g