jak solić kawior szczupakowy w domu

Szybki zimny ambasador kawioru jest najlepszy! Smaczne i zdrowe! Kawior szczupaka to przysmak! Posol go w ten sposób w domu - a na świeżym chlebie i maśle stanie się najlepszą ucztą dla gości i satysfakcjonującą przekąską dla Ciebie!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 88 % 14 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
73 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kawior dobrze, ale delikatnie umyj, aby nie rozerwać folii.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz pokrój na kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie oddzielając warstwę jaj po warstwie nożem, usuń folię. W rezultacie jaja pozostają na desce, a film jest w twojej dłoni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś kawior do dużej miski (takiej, aby wygodnie było spuścić wodę).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Spłucz wiele razy dużą ilością wody. Wlej wodę, wymieszaj, pozwól kawiorowi osiąść i spuść. I tyle razy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sól do miski z czystym kawiorem i mieszaj przez 15 minut. Sól rozpuści się, a kawior zostanie solony. Wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pyszne na chlebie i maśle, w sałatkach, w tartaletach, w profiteroles...

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kawior szczupak - 87   kcal/100g

Podobne przepisy