makrela do solenia na sucho w domu

jeśli nadal nie solisz ryby w ten sposób - natychmiast napraw to! To najprostszy i jednocześnie najsmaczniejszy sposób solenia makreli, jaki znam. Ze składników-tylko makrela, sól i cukier, trochę Twojego udziału, aw rezultacie-niesamowicie smaczna ryba. Oto słowo honoru - jeszcze go nie próbowałeś! Nieco przypomina zwisającą makrelę, ale szczerze mówiąc, ryba sklepowa nie stała w pobliżu!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 17 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 7 % 2 g
173 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To wszystkie składniki, których będziemy potrzebować! Wybierz tylko najpiękniejszą i najświeższą rybę, wybierając rybę, musisz & quot;spojrzeć jej w oczy & quot; - powinny być jasne i przejrzyste, w żadnym wypadku nie mętne!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najdłuższą rzeczą w naszym przepisie jest dobrze wypatroszyć rybę, pozbyć się czarnego filmu w brzuchu, odciąć głowę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz makrelę myjemy pod bieżącą wodą i dobrze osuszamy ręcznikami papierowymi

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj sól i cukier

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze pocieramy rybę mieszanką ze wszystkich stron

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawijamy w paczki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyślij sól do lodówki na 24 godziny (lub w temperaturze pokojowej na 12 godzin)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie dobrze myjemy rybę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wysuszyć

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Voila! Nasza makrela jest gotowa!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kroimy i smakujemy!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przygotuj-a nie pożałujesz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy