makrela do solenia na sucho w domu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To wszystkie składniki, których będziemy potrzebować! Wybierz tylko najpiękniejszą i najświeższą rybę, wybierając rybę, musisz & quot;spojrzeć jej w oczy & quot; - powinny być jasne i przejrzyste, w żadnym wypadku nie mętne!
Krok 2:
Najdłuższą rzeczą w naszym przepisie jest dobrze wypatroszyć rybę, pozbyć się czarnego filmu w brzuchu, odciąć głowę
Krok 3:
Teraz makrelę myjemy pod bieżącą wodą i dobrze osuszamy ręcznikami papierowymi
Krok 4:
Wymieszaj sól i cukier
Krok 5:
Dobrze pocieramy rybę mieszanką ze wszystkich stron
Krok 6:
Zawijamy w paczki
Krok 7:
Wyślij sól do lodówki na 24 godziny (lub w temperaturze pokojowej na 12 godzin)
Krok 8:
Następnie dobrze myjemy rybę
Krok 9:
I wysuszyć
Krok 10:
Voila! Nasza makrela jest gotowa!
Krok 11:
Kroimy i smakujemy!
Krok 12:
Przygotuj-a nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g