brzuch łososia solonego

brzuszki łososia w pikantnej solance. Przygotuj przysmak własnymi rękami! To pyszne i niezwykle zdrowe danie. Brzuszki łososia to prawdziwy przysmak, aw tej marynacie okazują się bajecznie pachnące i delikatne. Spróbuj - nie pożałujesz!
Kostka RubikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 15 g
tłuszcze 40 % 14 g
węglowodany 17 % 6 g
210 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 1 h 10 min

przed soleniem odetnij płetwy z brzucha, a następnie namocz brzuszki w zimnej wodzie przez pół godziny.
gdy brzuchy są mokre, ostrożnie zdejmij z nich skórę, podważając nożem z jednej krawędzi, a następnie ponownie spłucz.
pokrój brzuszki na kawałki i odstaw na razie na bok.
po przygotowaniu ryby możesz zacząć przygotowywać suchą mieszankę do solenia. Aby to zrobić, wymieszaj oba rodzaje pieprzu z solą i cukrem na talerzu, drobno pokrusz tam lavrushkę.
cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
zanurz każdy kawałek brzucha w mieszaninie stroną, na której znajdowała się skóra. Połóż rybę w gęstych rzędach w słoiku, przeplatając ją cebulą.
wyciśnij sok z cytryny i polej nim brzuch.
następnie musisz przycisnąć kawałki brzucha prasą i owinąć sam słoik folią lub plastikową torbą i wstawić do lodówki.
dla słabego solenia wystarczy jeden dzień, dla średniego-dwa, dla silnego potrzeba trzech dni.

użyj gotowej ryby do zrobienia kanapek lub podawaj na przykład z ziemniakami. Również słone brzuchy łososia będą świetną przekąską.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g
  • Brzuch łososia - 310   kcal/100g

Podobne przepisy