skład / składniki
metoda gotowania
jeśli masz mrożoną rybę, rozmroź ją do połowy. Lub, jeśli jest świeży, zamrozić do połowy. Mięso Coho jest bardzo delikatne i ten środek jest niezbędny do dokładniejszego cięcia ryby.
pokrój rybę na kawałki o grubości około 3-4 cm. Pokrój pozostałe kawałki na filety, usuń część brzuszną i płetwy, a także odłóż je na bok - te części nie będą potrzebne do solenia.
Połącz wszystkie przyprawy, sól i cukier i dokładnie wymieszaj.
w naczyniu do solenia rozprowadź warstwę mieszanki solenia na dnie. Połóż pierwszą warstwę ryby, posyp warstwą mieszanki na wierzchu, połóż kolejną warstwę ryby, a następnie sól. Nie układaj jeszcze całej ryby. Wypełnij pozostałą mieszanką tak mocno, jak to możliwe. Ryby można również solić w jednej warstwie przy użyciu tej samej technologii-najpierw na dnie warstwy mieszanki solenia, na wierzchu ryby w kawałkach gęstszych do siebie i przykryć solą.
przykryj Coho folią spożywczą i solij dzień w lodówce.
po dniu solenia opłucz rybę z mieszanki solenia i osusz ją ręcznikiem z nadmiaru wilgoci. Pozostaw rybę do wyschnięcia na dwie godziny.
podawaj ryby pokrojone na cienkie kawałki na talerzu lub na kanapkach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Coho - 140 kcal/100g