solenie kawioru gromadnika na sucho

najlepszy sposób na solenie kawioru-wszystkie przydatne właściwości są zachowane! Najlepszym, najbardziej użytecznym i dość szybkim sposobem solenia kawioru jest" suchy & quot;. Ze względu na to, że kawior nie jest poddawany obróbce cieplnej, zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Oprócz niewątpliwych zalet kawior solony w ten sposób jest również bardzo smaczny. Świetna opcja na poranną kanapkę-bardzo pożywna!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 80 % 37 g
węglowodany 2 % 1 g
352 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 5 min

1. Przenieś kawior do miski.
2. Wlej cukier i sól do kawioru.
3. Wymieszaj wszystko widelcem-dobrze, ale ostrożnie.
4. Przechowywać w lodówce przez 1,5 do 2 godzin.

gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy