skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystko, czego potrzebujesz.
Krok 2:
Dokładnie umyj i osusz mostek ręcznikiem lub serwetkami.
Krok 3:
Wykonujemy nacięcie około 4 * 8 cm do skóry.
Krok 4:
Wymieszaj sól i przyprawę.
Krok 5:
Bardzo dobrze pocieramy mostek tą mieszanką.
Krok 6:
Rozłóż czosnek w nacięciach.
Krok 7:
Zawiń mostek w pergamin i pozostaw w temperaturze pokojowej na 3-4 godziny.
Krok 8:
Następnie włóż mostek do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach na zimno wyjmujemy mostek.Zmieniamy pergamin i jeszcze nie pocieramy solą.Wysyłamy z powrotem na kolejne 24 godziny. Następnie zmieniamy również Papier i wkładamy mostek do torby i wkładamy do zamrażarki, zgadłeś, na 24 godziny)))))
Krok 9:
Teraz, po trzydniowym oczekiwaniu, możesz ugotować ziemniaki, pokroić sałatkę i skosztować Delikatnego, pikantnego, słonego mostka.Polizasz palce.....)))))
Krok 10:
Bon appetit..!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g