solony mostek: solenie

Przygotuj delikatny, pikantny, słony mostek. Polizasz palce).
TeodoraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 56 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy wszystko, czego potrzebujesz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj i osusz mostek ręcznikiem lub serwetkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wykonujemy nacięcie około 4 * 8 cm do skóry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj sól i przyprawę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bardzo dobrze pocieramy mostek tą mieszanką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż czosnek w nacięciach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zawiń mostek w pergamin i pozostaw w temperaturze pokojowej na 3-4 godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie włóż mostek do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach na zimno wyjmujemy mostek.Zmieniamy pergamin i jeszcze nie pocieramy solą.Wysyłamy z powrotem na kolejne 24 godziny. Następnie zmieniamy również Papier i wkładamy mostek do torby i wkładamy do zamrażarki, zgadłeś, na 24 godziny)))))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz, po trzydniowym oczekiwaniu, możesz ugotować ziemniaki, pokroić sałatkę i skosztować Delikatnego, pikantnego, słonego mostka.Polizasz palce.....)))))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bon appetit..!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy