Mokre solenie ryb na zimę
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Przepis na marynowanie ryb na zimę.
tak jak w pierwszym przepisie, obieramy rybę.
z soli i wody przygotowujemy solankę, dodając do niej pieprz i liść laurowy.
zagotuj solankę, a po ostygnięciu wlej do niej przygotowaną rybę.
czas gotowania wynosi trzy tygodnie.
gdy ryba jest solona, jest zawieszona do całkowitego wyschnięcia.
tak jak w pierwszym przepisie, obieramy rybę.
z soli i wody przygotowujemy solankę, dodając do niej pieprz i liść laurowy.
zagotuj solankę, a po ostygnięciu wlej do niej przygotowaną rybę.
czas gotowania wynosi trzy tygodnie.
gdy ryba jest solona, jest zawieszona do całkowitego wyschnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g