mokre solenie ryb na zimę

mokre solenie ryb na zimę jest dla ciebie - spróbuj). Aby zbierać ryby na zimę, należy pamiętać, że ryby o wadze do pół kilograma są zbierane niepatroszone. A do solenia używają takich gatunków ryb, jak leszcz, czerwony ptak, wobla, karp, boleń i wiele innych.
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
3 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D 1 h 30 min
Przepis na marynowanie ryb na zimę.
tak jak w pierwszym przepisie, obieramy rybę.
z soli i wody przygotowujemy solankę, dodając do niej pieprz i liść laurowy.
zagotuj solankę, a po ostygnięciu wlej do niej przygotowaną rybę.
czas gotowania wynosi trzy tygodnie.
gdy ryba jest solona, jest zawieszona do całkowitego wyschnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy