Szprot solony w domu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Znajdź odpowiednie naczynie do solenia i posyp dno solą, połóż lavrushkę. Rozmrozić szprot i spłukać wodą. Włóż rybę do miski, posyp aromatycznymi przyprawami i nie zapomnij o kolejnym liściu laurowym, a więc na każdej warstwie szprota. Przykryj pokrywką o mniejszej średnicy niż sam pojemnik i dociśnij ciężarkiem. W nocy szprot pikantnego solenia będzie gotowy. Usuń gotowy produkt w chłodne miejsce.
różnorodność domowych potraw jest w twoich rękach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g