pikantna słona przekąska z rzodkiewki cactuga

pikantna koreańska przekąska jest niewyobrażalnie pyszna!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 60 % 6 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

Zaprawdę, Korea jest niezwykłym krajem, z własną niezwykłą i oryginalną kuchnią. Jej przepisy kulinarne zadziwiają za każdym razem, a jedzenie przygotowane z pozornie całkowicie prostych składników jest okropnie smaczne!
wydawałoby się, że cóż można ugotować z rzodkiewki? Więc nie, możesz! Dokładnie według koreańskiego przepisu, którym chcę się z Tobą podzielić.
więc dzisiaj przygotowujemy pikantną słoną przekąskę z rzodkiewki (kaktugi).
rzodkiewka, oczywiście, którą należy przygotować z przyprawami. Najpierw dobrze umyj rzodkiewkę, obierz ją i pokrój w małe kostki.
teraz o kaktugi, jednym z rodzajów słonych warzyw, kimchhi. Podczas solenia kaktugi nie zapomnij użyć dużej i pięknej czerwonej papryki. I w tym przypadku danie będzie miało dość przyjemny kolor.
A hetkaktugi to kaktugi, które jest przygotowywane w pośpiechu. Rzodkiewkę należy jednak pokroić na mniejsze kawałki. Możesz gotować kaktugi z dodatkiem sałatki (piachu) i bez niej.
aby przygotować przekąskę cactuga, wybieramy gęste owoce, które są dobrze dojrzałe. Obierz rzodkiewkę z anten i pokrój w plastry o bokach 2-2,5 cm, pokrój liście sałaty (pyachu), używając tylko żółtej części. A teraz myjemy je i kroimy na długość około 3 cm, myjemy białą część zielonej cebuli, kroimy ją na długość 3-3, 5 cm, oddzielamy solone krewetki od solanki i dociskamy je uciskiem – mam nadzieję, że w Twoim domu jest to coś. Rzodkiewki wymieszaj teraz z czerwoną papryką.
po równomiernym zabarwieniu rzodkiewki na Czerwono dodaj tutaj solone krewetki z cebulą, czosnek z resztą przypraw i wszystko wymieszaj. Teraz posolić do smaku, włożyć całą masę do pojemnika i mocno ubić. A teraz połóż czerwoną paprykę pokrojoną w paski na wierzchu. Lub po prostu posyp przyprawą.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal / 100g

Podobne przepisy