skład / składniki
metoda gotowania
Zaprawdę, Korea jest niezwykłym krajem, z własną niezwykłą i oryginalną kuchnią. Jej przepisy kulinarne zadziwiają za każdym razem, a jedzenie przygotowane z pozornie całkowicie prostych składników jest okropnie smaczne!
wydawałoby się, że cóż można ugotować z rzodkiewki? Więc nie, możesz! Dokładnie według koreańskiego przepisu, którym chcę się z Tobą podzielić.
więc dzisiaj przygotowujemy pikantną słoną przekąskę z rzodkiewki (kaktugi).
rzodkiewka, oczywiście, którą należy przygotować z przyprawami. Najpierw dobrze umyj rzodkiewkę, obierz ją i pokrój w małe kostki.
teraz o kaktugi, jednym z rodzajów słonych warzyw, kimchhi. Podczas solenia kaktugi nie zapomnij użyć dużej i pięknej czerwonej papryki. I w tym przypadku danie będzie miało dość przyjemny kolor.
A hetkaktugi to kaktugi, które jest przygotowywane w pośpiechu. Rzodkiewkę należy jednak pokroić na mniejsze kawałki. Możesz gotować kaktugi z dodatkiem sałatki (piachu) i bez niej.
aby przygotować przekąskę cactuga, wybieramy gęste owoce, które są dobrze dojrzałe. Obierz rzodkiewkę z anten i pokrój w plastry o bokach 2-2,5 cm, pokrój liście sałaty (pyachu), używając tylko żółtej części. A teraz myjemy je i kroimy na długość około 3 cm, myjemy białą część zielonej cebuli, kroimy ją na długość 3-3, 5 cm, oddzielamy solone krewetki od solanki i dociskamy je uciskiem – mam nadzieję, że w Twoim domu jest to coś. Rzodkiewki wymieszaj teraz z czerwoną papryką.
po równomiernym zabarwieniu rzodkiewki na Czerwono dodaj tutaj solone krewetki z cebulą, czosnek z resztą przypraw i wszystko wymieszaj. Teraz posolić do smaku, włożyć całą masę do pojemnika i mocno ubić. A teraz połóż czerwoną paprykę pokrojoną w paski na wierzchu. Lub po prostu posyp przyprawą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g