solony pstrąg prosty sposób
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
powrót do przepisu na solonego pstrąga. Jest stosunkowo prosty. Biorę rybę, patroszę ją, odcinając głowę i wszystkie wnętrzności. Kroję na dwie warstwy i mierzę wagę ryby. Mieszam sól i cukier, a następnie pocieram pstrąga tą mieszanką. Kładę liście laurowe i groszek czarnego pieprzu na jednej warstwie ryby, zamykam drugą warstwą i owijam rybę folią lub gazą. Wkładam rybę do lodówki na 1 dzień, a następnie do zamrażarki, aż będziesz chciał ją zjeść. Solony pstrąg jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g