solony pstrąg prosty sposób

sól pstrąga i ciesz się delikatnym smakiem, Dodaj do sałatek. Chcę przedstawić Wam kulinarny przepis na solonego pstrąga. To danie zachwyci cię szczególnie, gdy rano posmarujesz brązowy chleb masłem i położysz na nim kawałek solonego pstrąga. Smakowity. Musisz kupić w sklepie mrożonego, schłodzonego lub żywego pstrąga. Wolę pstrągi żywe, ponieważ w przypadku ryb mrożonych nigdy nie można być pewnym jakości ryb. Żywy pstrąg można również złowić własnymi rękami w jednej z wielu baz rybnych. Aby to zrobić, musisz znaleźć innych podróżników, wstać wcześnie rano i udać się do bazy rybackiej. Tam otrzymasz cały sprzęt, w tym wędkę, klatkę, przynętę, przynętę. Na to trzeba się tylko zdecydować)
Serj40Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 18 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 9 % 2 g
97 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

powrót do przepisu na solonego pstrąga. Jest stosunkowo prosty. Biorę rybę, patroszę ją, odcinając głowę i wszystkie wnętrzności. Kroję na dwie warstwy i mierzę wagę ryby. Mieszam sól i cukier, a następnie pocieram pstrąga tą mieszanką. Kładę liście laurowe i groszek czarnego pieprzu na jednej warstwie ryby, zamykam drugą warstwą i owijam rybę folią lub gazą. Wkładam rybę do lodówki na 1 dzień, a następnie do zamrażarki, aż będziesz chciał ją zjeść. Solony pstrąg jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy