solenie kawioru rybnego

prawdziwy przysmak, od którego nie można się oderwać!
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 30 g
tłuszcze 32 % 14 g
węglowodany 0 % 0 g
227 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

w sklepie musisz kupić nieprodukowaną schłodzoną tuszę pstrąga lub żywego pstrąga. Sprzedawca musi się upewnić, że jest z kawiorem. W domu pokrój tuszę i wyciągnij z niej kawior. Nawiasem mówiąc, możesz kupić mrożony kawior w sklepie, który nazywa się yastyk. Ale po ugotowaniu nie smakuje tak dobrze jak kawior z schłodzonego lub żywego pstrąga. Aby uwolnić kawior z folii-to najważniejsze - musisz wziąć plastikowe sito i niejako przetrzeć kawior. W przedsiębiorstwach przemysłowych takie sito nazywa się aksamitką. W takim przypadku filmy pozostaną na sicie.

następnie po prostu Posol kawior i wstaw do lodówki, aż będziesz chciał go wypróbować. Solony kawior pstrąga jest gotowy i zachwyci cię przez długi czas. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g

Podobne przepisy