skład / składniki
metoda gotowania
chcesz znaleźć sposób na solenie grzybów miodowych, który pozwoli ci uzyskać wspaniały zimowy zbiór bez większego wysiłku? W tym artykule poznasz taki przepis kulinarny. Przeczytałem go w książce z przepisami kulinarnymi. Zacznijmy gotować.
należy zauważyć, że grzyby nie są sortowane według wielkości do naszego solenia. Nogi należy oddzielić od czapek, pokroić na grubość 1-2 centymetrów, wymieszać z czapkami, umyć i zanurzyć w osolonej wrzącej wodzie na 20 minut, licząc od samego początku wrzenia (pamiętaj, że grzyby zaczynają ciemnieć podczas gotowania). Następnie połóż je na sicie, a następnie przejdź do solenia, po schłodzeniu grzybów. Różne przyprawy (pieprz, cebula, liść laurowy, koperek) umieszcza się na dnie wcześniej przygotowanej miski, a następnie układa się grzyby warstwą 5 centymetrów, a na nich posypuje solą i przyprawami. Tak więc należy ułożyć kilka warstw grzybów miodowych. Nasza stylizacja kończy się nakładaniem ładunku, kubka i serwetek. W ten sposób przygotowaliśmy pyszne jedzenie!
teraz możesz przyjąć porcję pochwały od swojej rodziny i przyjaciół za doskonałe solenie grzybów miodowych. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g