solenie grzybów miodowych na gorąco

lubisz grzyby? Dlaczego więc jeszcze nie czytasz przepisu? On jest dla ciebie!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 2 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 40 % 2 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

chcesz znaleźć sposób na solenie grzybów miodowych, który pozwoli ci uzyskać wspaniały zimowy zbiór bez większego wysiłku? W tym artykule poznasz taki przepis kulinarny. Przeczytałem go w książce z przepisami kulinarnymi. Zacznijmy gotować.
należy zauważyć, że grzyby nie są sortowane według wielkości do naszego solenia. Nogi należy oddzielić od czapek, pokroić na grubość 1-2 centymetrów, wymieszać z czapkami, umyć i zanurzyć w osolonej wrzącej wodzie na 20 minut, licząc od samego początku wrzenia (pamiętaj, że grzyby zaczynają ciemnieć podczas gotowania). Następnie połóż je na sicie, a następnie przejdź do solenia, po schłodzeniu grzybów. Różne przyprawy (pieprz, cebula, liść laurowy, koperek) umieszcza się na dnie wcześniej przygotowanej miski, a następnie układa się grzyby warstwą 5 centymetrów, a na nich posypuje solą i przyprawami. Tak więc należy ułożyć kilka warstw grzybów miodowych. Nasza stylizacja kończy się nakładaniem ładunku, kubka i serwetek. W ten sposób przygotowaliśmy pyszne jedzenie!
teraz możesz przyjąć porcję pochwały od swojej rodziny i przyjaciół za doskonałe solenie grzybów miodowych. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy