Ryba maślana wędzona i solona

bardzo popularne cięcie na świąteczny stół!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 7 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 40 % 6 g
67 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

w pojemniku, w którym posolisz rybę, zrób solankę z wody soli i cukru. Oznacz tam naszą rybę. Pozwól solić w temperaturze pokojowej przez jeden dzień. Po dniu wyjmujemy jeden kawałek ryby, a drugi wysyłamy do lodówki, aby był jeszcze w solance przez jeden dzień.
teraz wędzimy nasz kawałek maślanej ryby. Bierzemy odpowiedni rondel, pokrywamy spód folią, kładziemy trociny na folii i ponownie pokrywamy folią. Zetem bierzemy ruszt na ruszcie, kładziemy rybę, przykrywamy pokrywką i wędzimy na maksymalnym ogniu przez 15 minut. Po tym, jak ryba jest wędzona, musisz dać jeden dzień na zwietrzenie ryby.
po dniu wyjmujemy nasze kawałki ryb, kroimy i otrzymujemy wspaniały asortyment ryb: -) smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ryba maślana - 112   kcal/100g

Podobne przepisy