mostek solony z czosnkiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj czarny, czerwony pieprz do soli i wyciśnij tam czosnek. Pocieramy czosnek solą.
Krok 2:
Odwijamy folię spożywczą i wykonujemy podkładkę z mieszanki soli, kładziemy na niej mostek i dobrze pocieramy pozostałą mieszanką. Zawijamy w folię i usuwamy, gdzie nie będzie nam przeszkadzać przez jeden dzień w temperaturze pokojowej.
Krok 3:
Następnie wkładamy do lodówki na dwa dni.
solony mostek jest gotowy. Możesz pokroić na potrzebne kawałki i włożyć do zamrażarki.
smacznego. Dziękuję za obejrzenie mojego przepisu.
smacznego. Dziękuję za obejrzenie mojego przepisu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g