mostek solony z czosnkiem

mostek z czosnkiem będzie niezbędny na twoim stole. Bardzo smaczne!
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 19 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj czarny, czerwony pieprz do soli i wyciśnij tam czosnek. Pocieramy czosnek solą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odwijamy folię spożywczą i wykonujemy podkładkę z mieszanki soli, kładziemy na niej mostek i dobrze pocieramy pozostałą mieszanką. Zawijamy w folię i usuwamy, gdzie nie będzie nam przeszkadzać przez jeden dzień w temperaturze pokojowej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wkładamy do lodówki na dwa dni.

solony mostek jest gotowy. Możesz pokroić na potrzebne kawałki i włożyć do zamrażarki.
smacznego. Dziękuję za obejrzenie mojego przepisu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy