solenie śledzia w soku jabłkowym
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
aby pysznie posolić śledzie w domu, potrzebujesz:
1. Oczyść śledzie, pokrój na filety. Filety podzielić na porcje.
2. Sól, cukier i przyprawy zalać rozgrzanym sokiem jabłkowym, dodać olej roślinny i wymieszać.
3. Włóż rybę do słoika, zalej marynatą i wstaw do lodówki na dwie godziny.
Śledź w soku jabłkowym jest gotowy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g