solenie śledzia w soku jabłkowym

Spróbuj solić śledzie w niezwykły sposób-z sokiem jabłkowym! Każda gospodyni ma swój własny sposób solić ryby. Jeśli masz taki, proponuję odejść od zwykłego przepisu i dodać sok jabłkowy do marynaty. Obiecuję, że okaże się bardzo smaczny!
Zhenya777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 23 % 7 g
181 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

aby pysznie posolić śledzie w domu, potrzebujesz:

1. Oczyść śledzie, pokrój na filety. Filety podzielić na porcje.
2. Sól, cukier i przyprawy zalać rozgrzanym sokiem jabłkowym, dodać olej roślinny i wymieszać.
3. Włóż rybę do słoika, zalej marynatą i wstaw do lodówki na dwie godziny.

Śledź w soku jabłkowym jest gotowy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy