lekko solone ogórki z musztardą

letnie lekko solone ogórki i solone będą rozpieszczane, a zbiory zostaną zapisane! Lekko solone ogórki to dla mnie letni lunch na zewnątrz, w cieniu dachu winorośli... Parująca miska ziemniaków ze śmietaną i koperkiem, gorące pomidory ze słońca z grubą solą, a także opalone twarze najbliższych ludzi. Więc ogórki są ogórkami, a rodzina jest najważniejsza.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D

<p>1. Opłucz i osusz warzywa. Grubo posiekaj i połóż jedną trzecią zieleni na dnie czystego trzylitrowego słoika. Grubo posiekaj czosnek i dodaj kawałki do słoika.<br> 2. Zalej ogórki zimną wodą przez 3 godziny. W ten sposób będą ciasne i chrupiące. Napełnij połowę słoika ogórkami.<br> 3. Połóż jedną trzecią zieleni, a następnie ogórki do góry i pozostałe warzywa.<br> 4. Rozcieńczyć sól i musztardę wodą i wlać solankę do słoika. Napełnij słoik prawie do góry zimną wodą (tyle, ile potrzebujesz).<br> 5. Włóż słoik do miski (ogórki będą fermentować, sok się wylewa) i pozostaw w pokoju na 2-4 dni, aż ogórki będą gotowe. Gdy zapach stanie się przyjemny, zamknij słoik, włóż do lodówki na jeden dzień i możesz jeść.< br & gt; miłego!</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy