skład / składniki
metoda gotowania
<p>1. Opłucz i osusz warzywa. Grubo posiekaj i połóż jedną trzecią zieleni na dnie czystego trzylitrowego słoika. Grubo posiekaj czosnek i dodaj kawałki do słoika.<br> 2. Zalej ogórki zimną wodą przez 3 godziny. W ten sposób będą ciasne i chrupiące. Napełnij połowę słoika ogórkami.<br> 3. Połóż jedną trzecią zieleni, a następnie ogórki do góry i pozostałe warzywa.<br> 4. Rozcieńczyć sól i musztardę wodą i wlać solankę do słoika. Napełnij słoik prawie do góry zimną wodą (tyle, ile potrzebujesz).<br> 5. Włóż słoik do miski (ogórki będą fermentować, sok się wylewa) i pozostaw w pokoju na 2-4 dni, aż ogórki będą gotowe. Gdy zapach stanie się przyjemny, zamknij słoik, włóż do lodówki na jeden dzień i możesz jeść.< br & gt; miłego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g